FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Suđenje Ogulinki koja je pištoljem ranila supruga i usmrtila 4-mjesečnu bebu

KARLOVAC, 18. kolovoza 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Karlovcudanas je počelo suđenje 41-godišnjoj Zdenki Ivošević iz Ogulina, kojaje 8. veljače ove godine u prepirci sa suprugom Bogdanom Ivoševićemispalila jedan hitac iz svog pištolja, te supruga ranila u podlakticuali je pritom istim metkom ubila svoju četveromjesečnu kći LanuIvošević.
KARLOVAC, 18. kolovoza 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Karlovcu danas je počelo suđenje 41-godišnjoj Zdenki Ivošević iz Ogulina, koja je 8. veljače ove godine u prepirci sa suprugom Bogdanom Ivoševićem ispalila jedan hitac iz svog pištolja, te supruga ranila u podlakticu ali je pritom istim metkom ubila svoju četveromjesečnu kći Lanu Ivošević.

Nakon čitanja optužnice okrivljenica je izjavila da se osjeća krivom zbog smrti svoje kćeri Lane, ali je izjavila da nije imala namjeru to učniti.

"Nije mi bio cilj da supruga usmrtim i ne osjećam se krivom", rekla je.

Optužnica Zdenku Ivošević tereti za dva kaznena djela - da je "namjerno započela ali nije dovršila lišavanje života svog supruga", što je u optužnici okvalificirano kao kazneno djelo ubojstva u pokušaju, te za "prouzročenje smrti iz nehaja svoje kćeri".

Nakon svjedočenja supruga Bogdana Ivoševića i njihovog zajedničkog prijatelja, Danijela Hasana, koji je ranjene Ivoševićeve svojim autom odvezao u ogulinsku bolnicu, zamjenica županijskog državnog odvjetnika Davorka Nyerš-Katušić zatražila je kombinirano balističko medicinsko vještačenje.

Braniteljica okrivljenice, Jadranka Dizdarević, zatražila je pak neuropsihijatrijsko vještačenje za utvrđivanje ubrojivosti okrivljenice u vrijeme svađe i pucnjave.

Sudsko vijeće predvođeno sucem Marijanom Janjcem, odobrilo je predloženi dokazni postupak.

Rasprava je bila izuzetno emotivna, prekidana jecanjem i otvorenim plačom obaju roditelja. Tijekom rasprave zapisnički je konstatitano da su se supružnici Ivošević nakon tragičnog događaja, u međuvremenu rastali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙