FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija u Prištini otvorila ured za vezu s misijom UN-a na kosovu

PRIŠTINA/LJUBLJANA,1. rujna(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaIvo Vajgl otvorio je u srijedu u Prištini ured za vezu s misijom UN-au toj pokrajini te se sastao s kosovskim predsjednikom IbrahimomRugovom, predsjednikom privremene vlade Bajramom Rexhepijem, civilnimupraviteljem UN-a na Kosovu Soerenom Jessenom Petersenom i šefommisije OESS-a Pascalom Fieschijem.
PRIŠTINA/LJUBLJANA,1. rujna(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl otvorio je u srijedu u Prištini ured za vezu s misijom UN-a u toj pokrajini te se sastao s kosovskim predsjednikom Ibrahimom Rugovom, predsjednikom privremene vlade Bajramom Rexhepijem, civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Soerenom Jessenom Petersenom i šefom misije OESS-a Pascalom Fieschijem.

Otvaranjem ureda za vezu s misijom UN-a na Kosovu Slovenija se pridružila skupini od još 11 članica Europske unije koje su takve urede otvorile u Prištini.

Vajgl se posebno zanimao za investicije slovenskih poduzeća na Kosovu i daljnje perspektive jer je nedavno poništenje natječaja za drugog operatera mobilne telefonije na Kosovu za Ljubljanu bilo razočaravajuće.

Na tom je natječaju bila izabrana ponuda slovenskog Mobitela u suradnji s kosovskom privatnom tvrtkom Mobikos, no natječaj je poništen, kako su uvjereni u slovenskim poslovnim krugovima, na lobističke intervencije zemalja koji na Kosovu imaju veći utjecaj. Zanimljivo je da je predstavnik slovenskog Mobitela u spomenutom sporu oko koncesije za drugu mrežu mobilne telefonije nekada istaknuti kosovski političar Azem Vlasi.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙