FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC DOPUTOVAO U RUSIJU NA SUMMIT S PUTINOM I SCHROEDEROM

SOČI, 31. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Francuski predsjednik JacquesChirac doputovao je u utorak u Soči na summit s ruskim predsjednikomVladimirom Putinom i njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom nakonkašnjenja od nekoliko sati zbog krize dvojice francuskih talaca uIraku.
SOČI, 31. kolovoza 2004. (Hina/dpa) - Francuski predsjednik Jacques Chirac doputovao je u utorak u Soči na summit s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom nakon kašnjenja od nekoliko sati zbog krize dvojice francuskih talaca u Iraku.

Chirac je stigao u rusko crnomorsko ljetovalište u utorak ujutro gdje se odmah sastao s Putinom i Schroederom. Njihovi su razgovori među ostalim usredotočeni na borbu protiv terorizma.

To je treći sastanak trojice čelnika od travnja 2003. kada su uspostavili koaliciju protiv rata u Iraku. Očekuje se da će također razgovarati o tješnjoj suradnji Rusije s Europskom unijom kao i o pitanjima sigurnosti.

Irački otmičari dvojice francuskih novinara produžili su rok dan Francuskoj da poništi zakon o zabrani nošenja islamskih marama za glavu u francuskim školama za 24 sata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙