FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEZAVISNI HRVATSKI SELJACI PROTIV POSKUPLJENJA PLAVE NAFTE

ZAGREB, 8. kolovoza 2004. (Hina) - Udruga Nezavisni hrvatski seljaci(NHS) poziva premijera Ivu Sanadera da spriječi najavljeno povećanjecijene plave nafte, koja služi isključivo za poljoprivrednuproizvodnju, posebice u ovom dijelu godine.#L#
ZAGREB, 8. kolovoza 2004. (Hina) - Udruga Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) poziva premijera Ivu Sanadera da spriječi najavljeno povećanje cijene plave nafte, koja služi isključivo za poljoprivrednu proizvodnju, posebice u ovom dijelu godine.#L#

NHS premijera Sanadera u otvorenom pismu podsjeća da je za njegova mandata, unatoč obećanjima u predizbornoj promidžbi da se to neće dogoditi, plava nafta poskupila nekoliko puta, te ga poziva da se njezina cijena više ne povećava, makar na račun povećanja cijena ostalih naftnih derivata, a radi zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje.

NHS ističe kako zna da cijenu nafte i njezinih derivata diktira vanjsko tržište, ali upozorava da je, primjerice, u Sloveniji i do 30 posto jeftinija nego u Hrvatskoj, što, tvrdi, pokazuje da država "ima mogućnost za veću toleranciju" kad je riječ o najavljenom poskupljenju plave nafte.

"Zbog toga Vas u ime seljaka želimo upozoriti da stanete na stranu poljoprivrednika koji, za razliku od ostalih sekundarnih i tercijarnih proizvođača, ne mogu povisiti cijenu svojih proizvoda" jer je većina njih vezana uz cijene koje diktira država i velike industrije, koje mogu korigirati konačnu cijenu svojih proizvoda, stoji u pismu koje je potpisao predsjednik NHS-a Mato Mlinarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙