FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske u 21 sat
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske u 21 sat

KRIŽEVCI - Gradonačelnici šest gradova iz četiriju županija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj danas su na svom prvom kolegiju u Križevcima izrazili prosvjed protiv odredbe novog Zakona o sigurnosti u prometu na cestama o 0,00 promila alkohola u krvi vozača. To, kako su ocijenili gradonačelnici Čazme, Daruvara, Donje Stubice, Križevaca, Svetog Ivana Zeline i Vrbovca, ne pridonosi sigurnosti u prometu, ali ugrožava kontinentalni turizam i gospodarstvo. Najavili su i pismeni zahtjev državnim tijelima i sabornicima da se u Zakon o sigurnosti u prometu vrati odredba od 0,05 promila alkohola, te da se iz Zakona izbace i oštre novčane kazne za prekršaje koji ne utječu na sigurnost u prometu.

SPLIT - Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon odluke Vrhovnog suda o ukinuću oslobađajuće presude za slučaj Lora i novom suđenju zatražilo da se odredi pritvor za osmoricu bivših vojnih policajaca optuženih za ratni zločin, doznaje se danas u Županijskom sudu u Splitu. Na sudu je Hini popodne potvrđeno da su zaprimili prijedlog da se odredi pritvor osmorici koje je prvostupanjsku sud oslobodio optužbe za ratni zločin, a Vrhovni sud to ukinuo. Odluku o tome, kažu u Županijskom sudu, mjerodavno će vijeće donijeti najvjerojatnije početkom idućeg tjedna.

SISAK - Povjereništvo Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske u "Mechel Željezari Sisak" danas je, raspravljajući o stanju u tvornici nakon odluke ruskog "Mečelja" da nakon godinu i pol dana ode iz Željezare, zatražilo od Stečajne uprave, koja je prodala Željezaru Rusima za jednu kunu, te od Vlade koja se složila s prodajom, da "Mečelj" ispuni sve ugovorne obveze prema radnicima. Drugi Sindikat, podružnica Hrvatskoga sindikata metalaca Hrvatske udruge sindikata, po riječima glavnog povjerenika Siniše Jurilja, od Vlade traži da omogući nastavak rada i pokretanje proizvodnje, koju je "Mečelj" obustavio potkraj srpnja.

VUKOVAR - Stanarima stambene zgrade u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju danas je na uporabu predano 66 obnovljenih stanova u obnovu kojih je hrvatska država uložila 7,8 milijuna kuna. Među stanarima u Ulici dr. Ante Starčevića 46 je bivših nositelja stanarskog prava i 20 novih stanara. U proteklih godinu dana u Vukovaru je obnovljeno i predano 870 stanova, a za obnovu ih je ostalo još oko tisuću.

ŽUPANJA - U okviru obilježavanja Dana grada, u Županji je danas otvoren prvi Sajam obrta čiji je organizator Udruženje obrtnika Županje. Na Sajmu svoje proizvode izlaže 38 izlagača, a sudjeluju i učenici Obrtničko-industrijske škole u Županji. Sajam je otvoren do 27. kolovoza.

ZAGREB - Umaški hotel Sol Koralj dobio je priznanje britanskog touroperatera "Saga Holidays" za visoke standarde usluge u restoranima te kvalitetu i raznolikost jela tzv. “The Saga Good Food Awards”, izvijestili su iz tvrtke Istraturist, u čijem sastavu posluje taj hotel. Britanski touroperater "Saga" svake godine najboljim među 500 hotela u svijetu s kojima posluje dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija, a temeljem ocjenjivanja svojih gostiju.

POŽEGA - Devet i pol godišnja Ema Pavlović iz Završja nedaleko od Požege zadobila je lakše tjelesne ozljede od udara groma u jakom grmljavinskom nevremenu s kišom koje je danas oko 13 sati zahvatilo Požeštinu. U trenutku udara groma djevojčica se nalazila u potkrovlju kuće u kojoj su izgorjele instalacije, a vatra je zahvatila krovište. Djevojčici je, kako je rekla njezina majka Lidija, pružena pomoć u Općoj županijskoj bolnici gdje su konstatirane lakše ozljede prstiju ruke.

NOVA KAPELA - Nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, kišom i mjestimice ledom zahvatilo je i popodne šire područje Brodsko-posavske županije, a najjače općine Novu Kapelu i Staro Petrovo Selo. U Gornjem i Srednjem Lipovcu u novokapelskoj općini olujni vjetar ili pijavica, kako kažu mještani, 15-ak minuta je čupala stoljetna stabla te oštetila krovove na više desetaka kuća i gospodarskih zgrada. Od tuče veličine oraha i lješnjaka stradali su i poljoprivredni usjevi, a u općini Staro Petrovo Selo nevrijeme je u Lazama i Gornjim Crnogorcima oštetilo strujne vodove pa su dijelovi tih sela ostali bez struje.

ZAGREB - Zbog grmljavinskog nevremena koje je jutros i popodne pogodilo Senj i okolicu pripadnici Dobrovoljnoga vatrogasnog društva i tvrtke Komunalac crpili su vodu iz triju stanova te čistili i odčepljivali oborinske odvode. Na prometnicama u senjskoj okolici odronila se zemlja i kamenje, a pojedina su područja neko vrijeme ostala bez struje, izvijestio je danas popodne Državni centar za obavješćivanje. Za sada nema dojava o štetama u Senju od popodnevna nevremena praćena tučom.

OTOČAC - Metalni poklopac koji je iskočio na odvodnom šahtu u tunelu "Breziku" na autocesti Zagreb - Split uzrokovao je tri prometne nesreće, izvijestila je policija. U nesrećama su oštećeni automobili, a nakon očevida djelatnici Policijske postaje u Otočcu podnijeli su prijave protiv odgovornih osoba Hrvatskih autocesta, priopćila je ličko-senjska Policijska uprava. Inženjerske ekipe Hrvatskih autocesta (HAC) i izvođača radova u "Breziku", tunelu na dionici Žuta Lokva - Ličko Lešće autoceste Zagreb - Split, ispituju uzroke iskakanja dvaju poklopaca šahtova, jednog na lijevoj i drugog na desnoj strani, doznaje se iz HAC-a.

VINKOVCI - Djelatnici vukovarsko-srijemske Policijske uprave razotkrili su skupinu od osam osoba koje su u srpnju i kolovozu na području PU-a počinili ukupno 22 kažnjiva djela zlouporabe droga, teških krađa i prikrivanja, priopćio je PU. U skupini je maloljetnik, pet mlađih punoljetnika i dvije punoljetne osobe. Kriminalističkom obradbom utvrđena je sumnja da su članovi te skupine u kolovozu nabavili najmanje 10 kg droge marihuane radi preprodaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙