FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH PRIMIO GLAVNE OBRAMBENE DUŽNOSNIKE NA SVOM RANČU

CRAWFORD, 23. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush okupio je u ponedjeljak na svom ranču u Teksasu svoje glavnesavjetnike i vojne dužnosnike kako bi razgovarali o teškom stanju uIraku i ratu protiv terorizma, dvije glavne teme predsjedničkih izborau studenom.
CRAWFORD, 23. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush okupio je u ponedjeljak na svom ranču u Teksasu svoje glavne savjetnike i vojne dužnosnike kako bi razgovarali o teškom stanju u Iraku i ratu protiv terorizma, dvije glavne teme predsjedničkih izbora u studenom.

Taj sastanak, četvrti te vrste u Crawfordu od Bushovog stupanja na vlast u siječnju 2001., trebao bi mu omogućiti određivanje stanja sa zamjenikom predsjednika Richardom Cheneyom, ministrom obrane Donaldom Rusmfeldom i predsjednikovom savjetnicom za nacionalnu sigurnost Condoleezzom Rice.

I više visokih vojnih predstavnika bi trebalo biti nazočno, među kojima šef američkog združenog stožera general Richard Myers. Putem video konferencije na sastanku će sudjelovati i šef američkog središnjeg zapovjedništva general John Abizaid i šef multinacionalne snage u Iraku general George Casey.

Ti razgovori se zbivaju usred borbe za Najaf, gdje američke postrojbe pokušavaju smanjiti otpor šijitskih milicija radikalnog šefa Moqtade Sadra. Nakon transfera ovlasti iračkoj prijelaznoj vladi krajem lipnja, Bushova administracija tvrdi da iračka vlada vodi tu zemlju u kojoj se i dalje nalazi 140.000 američkih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙