FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GEORGE BUSH IZMISLIO "SOVJETSKI DINAR"

HUDSON, 19. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W.Bush napravio je u srijedu novi lapsus na izbornom skupu u Hudsonu(am. sav. država Wisconsin), nazvavši irački novac "sovjetskimdinarom".
HUDSON, 19. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush napravio je u srijedu novi lapsus na izbornom skupu u Hudsonu (am. sav. država Wisconsin), nazvavši irački novac "sovjetskim dinarom".

Bush je spominjao susret u Bijeloj kući prošlog proljeća s Iračanima kojima su ruke amputirane po naređenju režima Sadama Huseina. Jedna od tih osoba, draguljar, kažnjen je amputacijom jer je bio optužen da se bavio preprodajom deviza, kazao je predsjednik.

"Tog je dana prodao dinare kako bi kupio druge devize, eure ili dolare, i mogao nastaviti izrađivati svoje proizvode. Sovjetski dinar devalvirao je, a Sadam Husein je povukao tog čovjeka iz društva kako bi ga kaznio", izjavio je Bush.

Greške u sintaksi i vokabularu predsjednika Busha stalni su predmet izrugivanja američkog tiska koji ih uspoređuje s preciznom dikcijom i probranim rječnikom kojima se koristi njegov protivnik na predsjedničkim izborima u studenome, demokrat John Kerry.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙