FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I dalje ostaje himna nepostojeće države

SCG-vanjskaI dalje ostaje himna nepostojeće državeBeograd,11.kolovoza(Hina) - Parlament državne zajednice Srbije i CrneGore odbio je u srijedu, po hitnom postupku, raspravljati o novojhimni SiCG, tako da i dalje ostaje važiti himna nepostojeće države"Hej Sloveni".
Beograd,11.kolovoza(Hina) - Parlament državne zajednice Srbije i Crne Gore odbio je u srijedu, po hitnom postupku, raspravljati o novoj himni SiCG, tako da i dalje ostaje važiti himna nepostojeće države "Hej Sloveni".

Za dnevni red u koji bi bila uključena točka o izmjeni državne himne, glasovalo je 54 zastupnika iz Srbije, 11 je bilo protiv, a šest uzdržano, dok je iz Crne Gore 'za' glasovalo 12, četvoro je bilo protiv, a devetoro uzdržano.

Zastupnici crnogorske Socijalističke narodne partije (SNP) promjenili su stajalište o novoj himni nakon pisma srpskog patrijarha Pavla u kojem se on u utorak oštro usprotivio prijedlogu nove himne SCiG sastavljene od srpske svječane pjesme "Bože pravde" i crnogorske himne "Oj svijetla majska zoro".

Patrijarh Pavle je ocijenio da je tekst crnogorske himne pisao "nacist i fašist Sekula Drljević".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙