FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 29. kolovoza 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

PEKING - Kina je dobila prvi zakon protiv AIDS-a što pokazuje da vlada želi ukrotiti bolest prije nego što dosegne epidemijske razmjere, izvijestila je u nedjelju službena agencija Nova Kina. Dopune zakona o zaraznim bolestima predviđaju pojačane administrativne kontrole na svim razinama i mjere zaustavljanja širenja AIDS-a. Prema službenim podacima u Kini živi 840.000 seropozitivnih, ali stvarni je broj vjerojatno još viši. Službeni su mediji upozoravali da bi bez hitnih mjera Kina do 2010. mogla imati čak 12 milijuna seropozitivnih.

SAN DIEGO - Skupina kalifornijskih genetičara stvorila je genetski izmijenjene "miševe maratonce" s nevjerojatnom razinom izdržljivosti i sposobnošću izgaranja masnoće. Primijenjene na ljudima, te genetske promjene mogle bi utjecati na borbu protiv pretilosti i povećanje uspješnosti sportaša. Modificirani miševi trčali su 1.800 metara i uspjeli su ostati na pokretnoj traci jedan sat duže nego obični miševi. Ovo bi istraživanje, kako je prenio San Diego Tribune, moglo izbaciti iz uporabe steroide, hormon rasta i druge lijekove i kemikalije koje se danas koriste za doping.

GREENSBURG - Bračni par poželio je 60. godišnjicu braka proslaviti malo drukčije nego što je uobičajeno pa su odlučili skočiti padobranom. "Ne mogu reći da me bilo strah", rekao je 88-godišnji Albert McDaniel, dok se njegova 81-godišnja slijepa žena požalila da je "osjetila malu slabost u koljenima". Početkom godine par je pročitao novinski članak o zakladi Nikad nije kasno koja ostvaruje želje starijim osobama. Nazvali su ih i rekli im kako bi rado skakali iz aviona.

WELLINGTON - Lyn Mason, koja je bila najstarija majka na Novom Zelandu kada je rodila prije dvije godine u 53. godini, oborit će svoj vlastiti rekord, objavile su u subotu novine Waikato Times. Mason i njezin suprug Ian, koji su oboje sada stari 55 godina, postat će roditelji kćerkice za oko mjesec dana. Oni žive sa svojim dvogodišnjim sinom Deanom u Hamiltonu na North Islandu. Dean i beba koja je na putu začeti su umjetnom oplodnjom, uz doniranu jajnu stanicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙