FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić razgovarao s KONZULom U kanadskom VELEPOSLANSTVU jurschewskyjem

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićrazgovarao je danas sa Svenom Jurschewskyem, savjetnikom i konzulom ukanadskom Veleposlanstvu, o kulturnoj suradnji dviju država.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić razgovarao je danas sa Svenom Jurschewskyem, savjetnikom i konzulom u kanadskom Veleposlanstvu, o kulturnoj suradnji dviju država.

Kako je izvijestio ministrov Kabinet, razgovarali su o mogućnostima predstavljanja kulture dvaju naroda razmjenama izložaba.

Konzul je naglasio i pozdravio suradnju s Muzejom civilizacije u Ottawi koji planira ugostiti izložbu "Hrvatska tradicijska kultura".

Kanadska je strana, kako je priopćeno, predložila da se hrvatskoj kulturnoj javnosti predstavi izložba o kulturi kanadskih Indijanaca.

Osim iz povijesnog Kanada se želi prikazati i iz kuta suvremene umjetnosti i kulture. Konzul je zamolio ministra da podupre prijedlog Društva za kanadske studije koje promiče ne samo kulturnu nego i znanstvenu i tehnološku suradnju.

Za razgovora ministar Biškupić posebno se osvrnuo na skoru konferenciju INCP-a u Šangaju na kojoj će se, uz ino, govoriti i o multikulturalnosti i mogućnostima očuvanja malih naroda i kultura.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙