FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Dropulić primila predstavnike mještana Srinjina koji ne žele kamenolom

ZAGREB/SPLIT, 30. srpnja 2004. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić primilaje danas u Zagrebu predstavnike mještana Srinjina, kod Splita, koji suje upoznali s problemima kamenoloma u njihovom mjestu, priopćeno je izMinistarstva.
ZAGREB/SPLIT, 30. srpnja 2004. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić primila je danas u Zagrebu predstavnike mještana Srinjina, kod Splita, koji su je upoznali s problemima kamenoloma u njihovom mjestu, priopćeno je iz Ministarstva.

Mještani Srinjina od prošlog tjedna povremeno blokiraju nedovršenu županijsku cestu Žrnovnica - Srinjine, zahtijevajući prestanak eksploatacije te zatvaranje i sanaciju mjesnog kamenoloma. Tvrde da je splitsko Gradsko poglavarstvo pod pritiscima koncesionara promijenilo svoju raniju odluku o zabrani eksploatacije kamenoloma i u postupak uputilo prostorni plan koji predviđa daljnje iskorištavanje i širenje kamenoloma.

U današnjem razgovoru s mještanima Srinjina, navodi se u priopćenju, rečeno je da Ministarstvo nema saznanja kakav je prijedlog prostornog plana Grada Splita, te da se on ne može donijeti bez suglasnosti Ministarstva.

U priopćenju se kaže kako se u Ministarstvu na ocijeni nalazi Studija utjecaja na okoliš za projekt kamenoloma u Srinjinama, ali da se o njoj neće raspravljati dok se ne usvoji splitski prostorni plan.

Ministarstvo treba utvrditi i koliko je kamenoloma i na kojim lokacijama potrebno u cijeloj Hrvatskoj, jer je činjenica da su potrebni i da kamen nije opravdano uvoziti. Međutim, Ministarstvo smatra da se oni ne smiju nalaziti u zaštićenom obalnom području i u blizini naseljenih mjesta, kaže se u priopćenju Ministarstva okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

O kamenolomu Srinjine trebalo bi na svom današnjem zasjedanju raspravljati Gradsko vijeće Splita, no vijećnici do te točke nisu došli ni do kasnih popodnevnih sati.

Mještani Strinjina, koji su već jutros došli na sjednicu zbog te točke, kazali su novinarima kako očekuju da Gradsko vijeće donese odluku da se u prostorni plan Grada Splita ne uvrsti novi kamenolom, koji bi trebao biti 200 metara od sadašnjeg. Očekuju također da Gradsko vijeće donese odluku da se sadašnji kamenolom počne sanirati te da bude zatvoren najkasnije do 2010. godine.

Ukoliko Gradsko vijeće donese takvu odluku, mještani će biti zadovoljni, kazao je novinarima u Splitu Stanislav Čudina iz Mjesnog odbora Srinjine, i prekinut će prosvjed koji već osmi dan traje na cesti Srinjine - Žrnovnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙