FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rovinj: počeo trodnevni svjetski kongres naturističke federacija

ROVINJ, 27. kolovoza 2004. (Hina) - U rovinjskom kampu "Valalta" danasje s radom počeo trodnevni 29. svjetski kongres Međunarodnenaturističke federacije (INF), u sklopu kojega će oko 200 sudionika iz30-ak zemalja svijeta raspravljati o suvremenim trendovima unaturizmu.
ROVINJ, 27. kolovoza 2004. (Hina) - U rovinjskom kampu "Valalta" danas je s radom počeo trodnevni 29. svjetski kongres Međunarodne naturističke federacije (INF), u sklopu kojega će oko 200 sudionika iz 30-ak zemalja svijeta raspravljati o suvremenim trendovima u naturizmu.

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i u suorganizaciji Kamping udruge Hrvatske (KUH).

U ime Međunarodne naturističke federacije sudionicima kongresa obratio se njen predsjednik Wolfgang Weinreich, koji se osvrnuo na nastanak i povijest naturističkog pokreta.

Glavni tajnik KUH-a Jerko Sladoljev sudionicima se zahvalio na dolasku u Hrvatsku, pri čemu je istaknuo da rovinjska "Valalta" nije slučajno izabrana za mjesto događanja toga iznimno značajnog skupa, jer je, kako kaže, riječ o najboljem naturističkom kampu u Hrvatskoj koji se po kvaliteti i ponudi nalazi u samome vrhu svjetskih naturističkih kampova.

Na žalost, dodao je, primjer "Valalte" ne prate i ostalih 13 naturističkih središta u Hrvatskoj, pa naturistička ponuda u Hrvatskoj već godinama bilježi pad, što je razlog i da je u zadnjih pet godina godišnje bilo po oko pet posto manje naturista.

Jednim od glavnih problema naturizma Sladoljev je izdvojio nepostojanje granice između "tekstilnih" i naturističkih kampova, jer se, kako kaže, po slobodnim procjenama svaki peti gost u Hrvatskoj kupa gol, pri čemu je tek svaki dvadeseti naturist. Negativnim je ocijenio i podatak po kojem je čak 60 posto svih gostiju u naturističkim kampovima starije od 55 godina.

Naglasio je i da u poboljšanju kvalitete naturističkih kampova moraju sudjelovati i sami gosti, s čim je u vezi i najavio anketu KUH-a na uzorku od šest tisuća naturista kako bi se saznale njihove stvarne želje i potrebe.

Svjetski kongres naturista u Rovinju se održava do nedjelje, 29. kolovoza, a uz predavanja za sudionike su organizirani i brojni drugi programi, poput izleta po Istri i slično.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙