FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 20. kolovoza 2004.(Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 12.20 sati:
ZAGREB, 20. kolovoza 2004.(Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12.20 sati:

ZAGREB - Časnici Hrvatske vojske, bojnici Mijo Validžić, Tihomir Belas i Ivan Galović otputovali su jutros u mirovnu misiju Ujedinjenih naroda UNOCI u afričku državu Obala Bjelokosti, u kojoj sudjeluju kao nenaoružani vojni promatrači, zajedno s oko 3500 vojnika, od čega 134 vojna promatrača. Hrvatski časici će u sklopu mirovne misije u Obali Bjelokosti raditi na razoružanju, demobilizaciji, povratku izbjeglica te na nadziranju poštovanja mirovnog sporazuma između zaračenih frakcija.

ZAGREB - Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova zatražio je odgovarajuću opremu za policajce kako bi im se olakšao posao i kako bi bili što sigurniji prilikom obavljanja opasnih zadaća, jer je, tvrdi sindikat, sadašnje stanje daleko od onog kakvo bi trebalo biti. Sindikat podsjeća da je razlog njihovu zahtjevu to što je kriminal postao naša svakodnevica. Tako se sve češće događa da počinitelji teških kaznenih djela prilikom dolaska u doticaj s policajcima ne prežu od uporabe vatrenog oružja.

ZAGREB - Krajem srpnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bilo je evidentirano 293.275 nezaposlenih, što je za 0,8 posto ili za 2.371 osobu manje nego u lipnju, te za 6,7 posto odnosno za 20.953 osobe manje nego u srpnju prošle godine. U ukupnom broju nezaposlenih osoba u srpnju, njih 72.660 ili 24,8 posto tražilo je posao prvi put, što je 12,7 posto manje nego u isto vrijeme lani.

ZAGREB - Liberijska tvrtka Fiama Holdings objavila je danas javnu ponudu za preuzimanje svih raspoloživih dionica brodarske tvrtke Jadroplov, a ponuđena je cijena od 44 kune po dionici. Fiama Holdings, liberijska tvrtka grčkog poslovnog čovjeka Villya Panayotidesa, trenutno ima ukupno 252.785 dionica Jadroplova, što čini 15,45 posto temeljnog kapitala te tvrtke. Javna ponuda za preuzimanje odnosi se na sve ostale dionice. Trajanje ponude je 30 dana od dana objave, a svima koji se odluče na prodaju dionica ponuditelj se obvezuje platiti ih u roku 14 dana od dana isteka javne ponude.

ZAGREB - Varaždinski taksisti od danas imaju povoljniji cjenik usluga, prilagođen odredbama novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, objavili su iz Hrvatske obrtničke komore (HOK). Naime, Taxi služba Varaždin dogovorila je niže cijene usluga za noćnu vožnju te vožnju nedjeljom i blagdanom. Do sada su usluge taxi prijevoza u tim terminima bile 30 posto skuplje nego radnim danom, a od današnjeg dana varaždinski taksisti odriču se tog postotka pa će cijena taxi prijevoza biti ista svim danima.

ZAGREB - U Rovinju će se od 27. do 29. kolovoza održati 29. svjetski kongres Međunarodne naturističke federacije na kojemu se očekuje oko 200 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta, članica te organizacije, a glavna tema bit će suvremeni trendovi u naturizmu (nudizmu) s posebnim osvrtom na stanje u Hrvatskoj i Europi. Kongres će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te u suorganizaciji Kamping udruge Hrvatske, održati u jednom od najboljih hrvatskih kampova, specijaliziranom za naturiste, FKK Valalti kod Rovinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙