FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: POSKUPLJUJU BENZINI I DIZELI, PLAVI DIZEL I LOŽ ULJE BEZ PROMJENE

ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Maloprodajne cijene motornihbenzina od sutra će biti više za prosječnih 0,6 posto, dizelskihgoriva za 1,1 posto, dok se cijena plavog dizela i lož ulja nećemijenjati, izvijestili su danas iz hrvatske naftne kompanije INA.
ZAGREB, 23. kolovoza 2004. (Hina) - Maloprodajne cijene motornih benzina od sutra će biti više za prosječnih 0,6 posto, dizelskih goriva za 1,1 posto, dok se cijena plavog dizela i lož ulja neće mijenjati, izvijestili su danas iz hrvatske naftne kompanije INA.

Tako će se u idućih tjedan dana na Ininim benzinskim postajama Super 98 prodavati po cijeni od 7,83 kune po litri, što je 0,5 posto više od dosadašnjih 7,79 kuna.

Za 0,6 posto, ili za četiri lipe poskupit će i ostale vrste motornih benzina - bezolovni Eurosuper 95 prodavat će se po 7,30 kuna (do sada 7,26 kuna), bezolovni Super 95 po 7,24 kune (do sada 7,20 kuna), te bezolovni Super Plus 98 po 7,46 kuna (do sada 7,42 kune).

Maloprodajne cijene eurodizela i dizela od sutra će biti više za 1,1 posto - eurodizel će koštati 6,34 kune (do sada 6,27 kuna), a dizel 6,24 kune (do sada 6,17 kuna).

Neće se mijenjati jedino cijene plavog eurodizela i on će i nadalje koštati 3,41 kunu po litri, a nepromijenjena će ostati i cijena lož ulja ekstra lakog od 3,47 kuna.

Tako su nakon prosvjeda poljoprivrednika i ribara koji koriste plavi dizel cijene tog derivata ostale nepromijenjene, ali su nakon dva tjedna ponovno poskupili benzini, a nakon tjedan dana i dizeli.

Od početka kolovoza, naime, ovo je drugo poskupljenje benzina (početkom mjeseca poskupili su 1,2 posto), a treće poskupljenje dizelskih goriva, koji su početkom kolovoza poskupili za 2,9, potom za 1,6 posto i sada za 1,1 posto.

Od početka godine maloprodajne cijene motornih benzina povećane su za oko 14 posto, dok su dizelska goriva poskupila za 20-ak posto.

Mogućnosti korekcije cijena naftnih derivata uređene su Pravilnikom o utvrđivanju cijena naftnih derivata, a formula je vezana za kretanje cijena na tržištu Mediterana i kretanje tečaja dolara prema kuni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙