FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUPEL: UKLJUČIVANJE HRVATSKE U EU I NATO "OVISI I O SLOVENIJI"

LJUBLJANA,17. kolovoza(Hina) - Bivši slovenski ministar Dimitrij Rupelna tribini Zbora za republiku, na kojoj su on i bivši ministarunutarnjih poslova Peter Jambrek najavili pobjedu koalicije stranakadesnog centra na jesenskim parlamentarnim izborima, među ostalim jerekao kako ulazak Hrvatske u EU i NATO "jako ovisi i o Sloveniji",prenijeli su slovenski mediji.
LJUBLJANA,17. kolovoza(Hina) - Bivši slovenski ministar Dimitrij Rupel na tribini Zbora za republiku, na kojoj su on i bivši ministar unutarnjih poslova Peter Jambrek najavili pobjedu koalicije stranaka desnog centra na jesenskim parlamentarnim izborima, među ostalim je rekao kako ulazak Hrvatske u EU i NATO "jako ovisi i o Sloveniji", prenijeli su slovenski mediji.

"Bit demokracije je da manjina može postati većina. Gdje ne može biti utakmice vladajuće koalicije i oporbe, tamo nema demokratskog društva", izjavio je Rupel na tribini Zbora za republiku u Kopru pod nazivom "Narod u nacionalnoj državi".

Rupel je - govoreći o odnosima Slovenije i Hrvatske rekao da uključivanje Hrvatske u Europsku uniju i NATO "jako ovisi i o Sloveniji koja nikad nije bila jača u svojoj povijesti". Rupel je, kako navode slovenski mediji, najavio formiranje mješovitog povjerenstva sastavljenog od hrvatskih i slovenskih pravnika i povjesničara koji bi "pregledali povijest dviju od 1918. do 1992".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙