FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Rop odbija interpelaciju oporbene koalicije

LJUBLJANA,12. kolovoza(Hina) - Slovenska vlada u četvrtak je uparlamentarnu proceduru uložila odgovor na interpelaciju oporbenekoalicije Nova Slovenija u kojoj je optužena za ekonomsku stagnacijudržave u posljednje četiri godine. "Malo je indikatora prema kojimaSlovenija u posljednje četiri godine nije napredovala, a u pogledubudućeg razvoja možemo biti optimisti", rekao je premijer Anton Rop nakonferenciji za novinare.
LJUBLJANA,12. kolovoza(Hina) - Slovenska vlada u četvrtak je u parlamentarnu proceduru uložila odgovor na interpelaciju oporbene koalicije Nova Slovenija u kojoj je optužena za ekonomsku stagnaciju države u posljednje četiri godine."Malo je indikatora prema kojima Slovenija u posljednje četiri godine nije napredovala, a u pogledu budućeg razvoja možemo biti optimisti", rekao je premijer Anton Rop na konferenciji za novinare.

Još nije jasno kad će parlament po proceduri raspravljati o interpelaciji i vladinim odgovorima na nju, a vjerojatno će se to dogoditi u rujnu, samo nekoliko tjedana pred redovne parlamentarne izbore.

Za razliku od oporbenih Bajukovih demokršćana iz Nove Slovenije (N.Si) i Janšinih Demokratra (SDS) koji tvrde da je vlada koju vode Ropovi liberalni demokrati (LDS) iznevjerila izborna obećanja, smanjila prosječni gospodarski rast i smanjila socijalnu sigurnost građana, vlada izlazi sa službenim podacima kojima to želi demantirati.

Uz ulazak u Europsku uniju i NATO, Rop je kao najveće uspjehe vlade naveo veći ekonomski rast od europskog prosjeka, povećan broj građana koji dobivaju socijalnu potporu i činjenicu da je Svjetska banka Sloveniju svrstala među razvijene države svijeta.

(Hina) xfl ydh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙