FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska U 4,30 SATI

ZAGREB, 8. kolovoza 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 8. kolovoza 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

SINJ/TRILJ - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će poslijepodne 289. Sinjskoj alci. Prijepodne u ime Vlade, kao kuma, bit će u crkvi sv. Mihovila u Trilju na krštenju Duje Dukića, osmog djeteta obitelji Dukić.

PRIMOŠTEN - U sklopu "Primoštenskih užanci", kulturno-tradicijske manifestacije, što se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, sinoć je u zaseoku Drage pušten u rad lokalni vodovod. Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks obećao je veće državne poticaje maslinarima i vinogradarima te dodatne napore Vlade u revitalizaciji sela. Šeks i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta posebno su govorili o mogućnosti razvitka poljoprivrede i seoskog turizma. Posljednjeg dana ovogodišnjih četrnaestih "Užanci" održan je okrugli stol "Draga kao etno - eko selo".

SINJ - U sinoćnjem pripetavanju za Čoju s još dvojicom alkara uspješniji je bio kopljanik Boško Vladović, 49-godišnji sinjski profesor. On je sakupio ukupno osam bodova, dok su ostala dvojica koji su se s njim pripetavali ostali na po sedam bodova. To je prvi trofej Vladoviću u alkarskim nadmetanjima u kojima sudjeluje od 1999. Vršitelj dužnosti alkarskoga vojvode Ivan Čikara pobjedniku je na koplje je privezao 311 centimetara crvene čoje, a pripala mu je i srebrna plaketa Viteškog alkarskog društva. Poslije završetka natjecanja, u okviru Dana alke i Velike Gospe na Trgu Franje Tuđmana u Sinju održana kulturno-zabavna večer. Nastupio je puhački orkestar iz madžarskoga grada Marahaloma te folklorne skupine s područja Cetinske krajine.

(Hina) xmc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙