FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 7. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 7. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

PLITVICE - Dragovoljac Domovinskog rata Ivan Mateša, koji je 4. kolovoza, u spomen na devetu obljetnicu akcije Oluja, krenuo na zahvalno hodočašće od Siska do Sinja, danas je na Plitvicama odao počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi srpske agresije i Domovinskog rata. Mateša, predsjednik Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije, potom je pješačenje nastavio prema 15 kilometara udaljenoj Korenici. Jedanaestodnevno hodočašće, Mateša će završiti u Sinju na sam blagdan Velike Gospe.

a do 15. kolovoza posjetit će Gospić, Lovinac, Gračac, Knin, Drniš, Čavoglave i Muć.

ZAGREB - Zagrebačka policija rano jutros uhitila je 36-godišnjeg razbojnika koji je noćas opljačkao benzinsku crpku u Zagorskoj ulici. U policiji su izvijestili da im je djelatnik crpke "Europa mill" oko 2,30 sati dojavio da je nepoznati razbojnik, prijeteći puškom opljačkao crpku. Policija je potom blokirala cijelo područje i počela opsežnu potragu. Nešto prije 3 sata u obližnjem Voltinom naselju razbojnik je iz grmlja iskočio i uz prijetnju puškom razoružao dvijicu policajaca. Oko 5 sati policajci su se povukli i prikrili, a razbojnik je oko 5,40 sati izašao iz grmlja nakon čega je bez otpora savladan. Razbojnik je od ranije poznat zbog imovinskih delikata, zlouporabe droga i držanja oružja.

ZAGREB - Protiveći se deportaciji iz Hrvatske mladi je Kamerunac napravio nered u Prihvatnom centru za strance u Ježevu, izvjestila je danas zagrebačka policija. Od policajaca koji su ga radi deportacije namjeravali prevesti u zagrebačku Zračnu luku, Kamerunac M.M. (18) je zatražio da ga puste na WC. Nakon što je obavio nuždu, mladić se namazao vlastitim izmetom po tijelu te razbio ogledalo i komadima stakla počeo gađati interventne policajce koji su Kamerunca savladali, oprali i prevezli u Zračnu luku odakle je zrakoplovom deportiran iz Hrvatske.

ZAGREB - Rano jutros zabilježen je umjeren potres s epicentrom u okolici Sinja, izvjestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. Potres s epicentrom 28 kilometara od Sinja, podno planine Kamešnice zabilježen je u 5,03 sati. Potres su osjetili stanovnici Sinja, Splita i okolnih mjesta, no s obzirom na njegovu jačinu ne očekuju se materijalne štete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙