FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 8. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 8. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) obilježila je danas 76. godišnjicu smrti hrvatskog političara i utemeljitelja te stranke Stjepana Radića. Na Radićev grob u arkadama zagrebačkoga groblja Mirogoja dužnosnici HSS-a položili su vijence i zapalili svijeće. Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić podsjetio je da je Radić osnutkom Seljačke stranke, početkom prošlog stoljeća, na tadašnju političku scenu donio ideje da puk može upravljati svojim dobrima i presudno utjecati na politiku jedne zemlje. Ako je Radić ikada Hrvatskoj bio potreban, onda je potreban danas, upravo zbog toga da vrijednosti njegove politike dođu do punog izražaja, kazao je Tomčić.

SINJ - Alkar Nenad Bikić (39) slavodobitnik je 289. sinjske alke, a pogodio je jednu "sridu" i dva puta po dva "punta", te skupio sedam bodova i time nadmašio ostalih 16 kopljanika. I ove godine, i to treći put za redom, pokrovitelj Alke je "puk Sinja i Cetinske krajine" pa će slavodobitniku trofeji pokrovitelja - zlatni prsten i sablja biti uručeni na tradicionalnoj alkarskoj večeri. Obnašatelj dužnosti alkarskoga vojvode Ivan Čikara podsjetio prije početka alkarskog nadmetanja na slavnu prošlost sinjskoga kraja citirajući Andriju Kačića Miošića, koji je opisao pobjedu Sinjana i Cetinjana nad Turcima godine 1715., u čiju se čast Alka i trči. Spomenuo je i francuskoga vojnog ordinarija, koji je rekao da se divi Hrvatima jer imaju vrijednosti koje se u Europi gube, a bez kojih ona ne može živjeti.

KOPRIVNICA - Noćas je u Koprivnici u dvorištu obiteljske kuće poduzetnika i većinskog vlasnika Bilokalnika Zdravka Dimaca eksplodirala nepoznata naprava, ali nitko nije stradao, samo je učinjena manja šteta, priopćila je koprivničko-križevačka Policijska uprava. Policija čini sve kako bi otkrila počinitelja tog izgreda i moli svjedoke i građane koji znaju bilo što o eksploziji da se jave najbližoj policijskoj postaji.

DIVULJE - Požar koji je prošle noći buknuo između Marušića i Piska, blizu Omiša, i koji je jutros bio lokaliziran, ponovno se poslijepodne aktivirao, a vatrogasci su ga lokalizirali u 18 sati. Po podacima Državnoga vatrogasnog operativnog centra, izgorjelo je osam hektara makije i borove šume.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙