FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KATAMARANSKA VEZA S HRVATSKOM CIVITANOVI NE KORISTI

ZAGREB, 6. kolovoza 2004. (Hina) - Nova katamaranska veza izmeđutalijanskog grada Civitanove i hrvatske obale nije, kako se očekivalo,pomogla povećanju broja turista na talijanskoj strani, pokazale sustatistike ukrcaja i iskrcaja u srpnju, piše Il Messaggero u izdanjuza Pesaro.
ZAGREB, 6. kolovoza 2004. (Hina) - Nova katamaranska veza između talijanskog grada Civitanove i hrvatske obale nije, kako se očekivalo, pomogla povećanju broja turista na talijanskoj strani, pokazale su statistike ukrcaja i iskrcaja u srpnju, piše Il Messaggero u izdanju za Pesaro.

Očekivalo se da će novouspostavljena veza katamaranom između Civitanove, Šibenika i Zadra internacionalizirati turističku ponudu i dovesti više turista na područje Civitanove, no pokazalo se da turisti katamaransku vezu koriste u samo jednom smjeru, odnosno prema hrvatskoj obali, primjećuje list.

Hotelijeri i trgovci Civitanove smatraju da katamaranska veza s Hrvatskom gradu samo uzima prihode ništa ne uzvraćajući turistički ili gospodarski, navodi list i ocjenjuje kako je, uostalom, iza "argumenata za uspostavu veze s Hrvatskom već stajala upitna filozofija". "U službenim je dokumentima napisano da je katamaran aktiviran kako bi turiste prevezao na mjesta gdje će naći čišće more. Turisti su dužnosnike doslovno shvatili. Sada ostaje da se objasni zašto nastavljati s financiranjem usluge prijevoza koja je od dvojbene koristi za grad, no nedvojbene za hrvatske turističke djelatnike", piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙