FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U LIPNJU TURISTIČKI PODBAČAJ

ZAGREB, 29. srpnja 2004. (Hina) - Turistički promet u Hrvatskoj u prvojpolovici ove godine, po broju turističkih dolazaka, bolji je nego uistom prošlogodišnjem razdoblju, za oko 2,4 posto, dok je brojnoćenja otprilike na prošlogodišnjoj razini, no samo u lipnju bilježese podbačaji, za oko 6 posto u broju turista i oko 8 posto unoćenjima.
ZAGREB, 29. srpnja 2004. (Hina) - Turistički promet u Hrvatskoj u prvoj polovici ove godine, po broju turističkih dolazaka, bolji je nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, za oko 2,4 posto, dok je broj noćenja otprilike na prošlogodišnjoj razini, no samo u lipnju bilježe se podbačaji, za oko 6 posto u broju turista i oko 8 posto u noćenjima.

Po prvim rezultatima koje je danas na svojim web stranicama objavio Državni zavod za statistiku u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine u Hrvatskoj je zabilježeno 2.860.454 turističkih dolazaka, te 11.316.956 ostvarenih noćenja.

U lipnju je pak registrirano ukupno 1.207.884 turističkih dolazaka, te 6.062.380 noćenja.

Usporede li se ti podaci sa onima objavljenim prije godinu dana, proizlazi da je u Hrvatskoj u prvoj polovici ove godine bilo za oko 2,4 posto ili 67,5 tisuća turista više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Usporedbe za lipanj pokazuju da je broj turista u ovogodišnjem lipnju manji za 6 posto nego u istom mjesecu lani, dok je broj noćenja u padu za oko 8 posto.

Inozemnih je gostiju u lipnju bilo nešto više od milijun, ili 7,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, a ostvarenih 5,5 milijuna noćenja stranih gostiju u padu je za 8,7 posto.

Domaćih je pak turista u lipnju bilo 171,2 tisuće ili 2,8 posto više, no 556 tisuća njihovih noćenja za 1,6 posto je manje nego u lipnju lani.

Ukupno za prvih šest mjeseci ove godine registrirano 2,2 milijuna turista iz inozemstva, što je za 2,3 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok je njihovih 9,5 milijuna noćenja za oko 1 posto u padu.

Istodobno domaćih 654,9 tisuća turista u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine znači povećanje za 2,6 posto, a njihovih 1,8 milijuna noćenja također je u plusu, za 3,7 posto.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙