FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U LIPNJU 6 POSTO MANJE TURISTA

ZAGREB, 6. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatskoj je u lipnju 2004. ukomercijalnim smještajnim objektima broj dolazaka turista bio manji za6 posto, te broj noćenja za 8 posto u odnosu na lipanj prošle godine,dok je u prvom ovogodišnjem polugodištu ostvareno 2 posto višeturističkih dolazaka, a noćenja turista bila su na razini istograzdoblja prošle godine.
ZAGREB, 6. kolovoza 2004. (Hina) - Hrvatskoj je u lipnju 2004. u komercijalnim smještajnim objektima broj dolazaka turista bio manji za 6 posto, te broj noćenja za 8 posto u odnosu na lipanj prošle godine, dok je u prvom ovogodišnjem polugodištu ostvareno 2 posto više turističkih dolazaka, a noćenja turista bila su na razini istog razdoblja prošle godine.

Turisti su u Hrvatskoj, njih 2,86 milijuna, u prvoj polovici ove godine ostvarili ukupno 11,3 milijuna noćenja, od čega 84 posto strani gosti, a 16 posto domaći turisti, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

Stranih je gostiju u prvih šest mjeseci bilo 2,2 milijuna, što je za 2 posto više nego u istom razdoblju lani, a ostvarili su 9,5 milijuna noćenja ili 1 posto manje nego u prvom prošlogodišnjem polugodištu.

Domaćih je pak turista bilo 3 posto više, njih ukupno 655 tisuća, a sa ostvarenih 1,8 milijuna noćenja domaći turisti bilježe porast za 4 posto.

U razdoblju od siječnja do listopada u strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke (33 posto), Austrije (11,1 posto), Češke i Slovenije po (8,9 posto), Italije (8,4 posto), Velike Britanije (3,6 posto) i Mađarske (3,2 posto).

Samo lipnju zabilježeno je 1,2 milijuna turističkih dolazaka, 6 posto manje nego u istom mjesecu lani, te 6,06 milijuna noćenja, što je za 8 posto manje u odnosu na lipanj 2003.

Čak 90,8 posto noćenja u lipnju ostvarili su strani gosti, a 9,2 posto domaći turisti.

U tom je mjesecu zabilježeno nešto više od milijun dolazaka stranih turista, što je 7 posto manje nego u istim mjesecu lani, a 5,5 milijuna stranih noćenja predstavlja pad za 9 posto.

Domaćih je turista u lipnju bilo 171,2 tisuće, 3 posto više nego u istim mjesecu lani, a 556 tisuća domaćih noćenja u padu je za 2 posto.

U strukturi noćenja stranih turista u lipnju najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke (30,4 posto), Češke (13,4 posto), Austrije (9,6 posto), Slovenije (9,5 posto), Italije (7,9 posto) itd.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙