FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ISTARSKOJ Policijskoj upravi uveden ŠALTER ZA PRIPADNIKE TALIJANSKE MANJINE

PULA, 2. kolovoza(Hina) - Na temelju dogovora hrvatske Vlade iTalijanske unije, odnosno premijera dr. Ive Sanadera te saborskogzastupnika talijanske nacionalne zajednice dr. Furija Radina, danas jeu istarskoj Policijskoj upravi u Puli otvoren poseban šalter zapripadnike talijanske manjine.
PULA, 2. kolovoza(Hina) - Na temelju dogovora hrvatske Vlade i Talijanske unije, odnosno premijera dr. Ive Sanadera te saborskog zastupnika talijanske nacionalne zajednice dr. Furija Radina, danas je u istarskoj Policijskoj upravi u Puli otvoren poseban šalter za pripadnike talijanske manjine.

U tom povodu Furio Radin novinarima je izjavio kako se otvorenjem šaltera počinje zapravo primjenjivati članak 3. Ugovora između Hrvatske i Italije o zaštiti manjina.

"Jučerašnjem otvorenjem šaltera u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi te danas u Puli Vlada pokazuje kako poštuje sve naše dogovore", kazao je saborski zastupnik Radin.

Dodao je kako je Talijanska unija u proteklih sedam mjeseci postigla konkretne dogovore s Vladom - poput financiranja rada Talijanske unije - a od 1. rujna, kako je rekao, svi će pripadnici talijanske manjine bez obzira na to gdje žive u Hrvatskoj dobiti dvojezične osobne iskaznice.

Radin je ocijenio kako je otvorenje šaltera u policijskim upravama u Rijeci i Puli dokaz kako se na ovim područjima poštuju ne samo manjinska nego i ljudska prava. To su, kako je naglasio, "velika dostignuća koja dokazuju da je Hrvatska spremna za ulazak u Europsku uniju".

Načelnik Sektora za upravne i inspekcijske poslove PU-a Robi Belušić kazao je kako je otvorenje šaltera velik iskorak u radu policije te da je sve u skladu sa Zakonom o uporabi pisma i jezika nacionalnih manjina te Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙