FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30sati
ZAGREB, 2. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30 sati

ZAGREB - Hrvatska je na inozemna tržišta u prvom ovogodišnjem polugodištu izvezla roba u vrijednosti nešto većoj od 22,8 milijardi kuna ili 3,7 milijardi američkih dolara, dok je vrijednost uvoza bila dvostruko veća i iznosila je 48,7 milijardi kuna ili gotovo 8 milijardi dolara, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 46,9 posto, dok je vanjskotrgovinski deficit iznosio više od 25,8 milijardi kuna, odnosno 4,2 milijarde dolara.

ZAGREB - Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji na godišnjoj razini je i dalje u padu, dok je na mjesečnoj razini u lipnju zabilježen blagi rast. Tako je ukupan broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u lipnju ove godine bio manji za 1,7 posto u usporedbi s lipnjem 2003. U usporedbi pak sa svibnjem 2004., broj zaposlenih u industriji u lipnju bio je veći za 0,2 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2003. broj zaposlenika u hrvatskoj industriji u lipnju bio je manji za 1,4 posto. Istodobno je proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do lipnja 2004. veća za 6,4 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

ZAGREB - Požar u kojemu je u subotu navečer izgorjelo skladište sa školskim priborom u zagrebačkom naselju Jakuševac namjerno je podmetnut, izvijestila je danas zagrebačka policija. Policijskim očevidom, koji je jučer obavljen na požarištu, utvrđeno je da je u skladište provaljeno te da je na više mjesta zapaljena uskladištena roba. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procjenjuje se na oko dva milijuna kuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙