FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 30. srpnja

ZAGREB, 29. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 30. srpnja.
ZAGREB, 29. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 30. srpnja.

ZAGREB - Državni zavod za statistiku održat će redovitu konferenciju za novinare na temu mjesečnih statističkih pokazatelja gospodarskih kretanja. (10,00 sati, DZS, Branimirova 19-21)

KALI - Na drugom ribarskom savjetovanju u mjestu Kali održat će se znanstveno-stručni skup "Aktualni zadaci hrvatskog ribarstva", na kojem će sudjelovati i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković. Bit će riječi o mjerama za poboljšanje ribarske politike, obnovi ribarske flote i drugim važnim pitanjima za razvoj ribarstva u Hrvatskoj. (Kali, kino dvorana, u 9 sati).

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u lipnju ove godine bila je za 0,1 posto veća od industrijske proizvodnje iz svibnja, desezonirani je podatak koji je objavio Državni zavod za statistiku (DZS). Usporedba s podacima iz prethodnih mjeseci pokazuje da mjesečna industrijska proizvodnja nakon relativno visokog rasta u prva četiri mjeseca ove godine, u lipnju bilježi mali rast, ali veći nego u prethodnom mjesecu. Po desezoniranim podacima, mjesečna industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u lipnju 2004., u usporedbi s industrijskom proizvodnjom u lipnju prošle godine bilježi porast za 2,6 posto. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od srpnja 2003. do lipnja 2004. u usporedbi s istim razdobljem godinu prije veća je za 3 posto. To su podaci izračunati iz indeksa trenda-ciklus koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

ZAGREB - U Zagrebu se bilježe relativno niske stope rasta u trgovini na malo. Ukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo ili popravci predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo pretežna djelatnost u Zagrebu je u svibnju u odnosu na travanj bio nominalno veći za 1,2 posto, a realno za 0,3 posto. U odnosu na svibnja prošle godine nominalno je povećan za 2,1 posto, a realno je pao za 1,9 posto. Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, u prvih je pet mjeseci ove godine promet u zagrebačkoj trgovini na malo bio nominalno 2,9 posto veći, dok je realno bio jednak kao u istom razdoblju prošle godine.

ZAGREB - U hrvatski središnji državni proračun u prva je četiri mjeseca ove godine prikupljano 24,13 milijardi kuna prihoda, dok su rashodi s neto posudbama istodobno iznosili 28,02 milijarde kuna, iz čega proizlazi da je ukupni deficit središnje države u prva četiri ovogodišnja mjeseca iznosio 3,88 milijardi kuna. Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo financija u svom novom Mjesečnom statističkom prikazu, prihodi državnog proračuna u prva su četiri ovogodišnja mjeseca porasli prema istom razdoblju lani za 6,3 posto, dok su rashodi povećani za 9,7 posto. Deficit ostvaren u tom razdoblju, ističu u Ministarstvu financija, financiran je emisijom državnih obveznica.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙