FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić: afera s Behtelom je najveća u povijesti hrvatske države

ZADAR, 29. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-aRadimir Čačić danas je u Zadru još jednom osudio namjeru SanaderoveVlade da izgradnju dionice autoceste od Šestanovca do Dugopoljadodijeli tvrtki Bechtel bez javnog natječaja, što je po njemu, najveća afera u povijesti samostalne hrvatske države.
ZADAR, 29. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić danas je u Zadru još jednom osudio namjeru Sanaderove Vlade da izgradnju dionice autoceste od Šestanovca do Dugopolja dodijeli tvrtki Bechtel bez javnog natječaja, što je po njemu, najveća afera u povijesti samostalne hrvatske države.

Čačić je na tiskovnoj konferenciji podsjetio da je svojedobno hrvatska Vlada, za vrijeme vlasti Franje Tuđmana, sklopila ugovor s Behtelom. Budući da je tada država bila u izolaciji takav ugovor se smatrao optimalnim rješenjem za izoliranu zemlju, rekao je Čačić.

Tada se to moglo čak i tolerirati s obzirom na situaciju u kojoj je bila Hrvatska, no, danas se ne može tolerirati namjera ustupanja posla bez javnog natječaja, izjavio je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Čačić.

Ponovio je da ne postoji obveza Vlade prema Behtelu. Kako je ustvrdio, ako Vlada bez natječaja ustupi posao Behtelu izgradnja te dionice bit će 15 do 45 posto skuplja nego od cijene postignute na javnom nadmetanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙