FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta za HTV potvrdio da će prvu dionicu autoceste od Splita prema Dubrovniku graditi Bechtel

ZAGREB, 17. srpnja 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta potvrdio je večeras za HTV da će prvu dionicuautoceste od Splita prema Dubrovniku graditi američki Bechtel.
ZAGREB, 17. srpnja 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potvrdio je večeras za HTV da će prvu dionicu autoceste od Splita prema Dubrovniku graditi američki Bechtel.

Kako je javio HTV, posao vrijedan milijardu i dvjesto milijuna kuna Bechtel će dobiti izravnim dogovorom, bez javnog natječaja.

Ministar Kalmeta je najavio da će za nekoliko dana s američkom tvrtkom Bechtel potpisati ugovor za gradnju prve dionice autoceste prema Dubrovniku, 37 kilometara od Dugopolja do Šestanovca.

"U kontekstu ubrzane izgradnje autocesta i državnih cesta, i projekata gradnje za slijedeće četiri godine, izračunali smo da će biti potpuna zaposlenost kapaciteta hrvatskih građevinara i da će biti mjesta i za ovu dionicu da je radi Bechtel", rekao je ministar u telefonskom razgovoru za HTV.

U vezi s pitanjem javnog natječaja, Kalmeta je rekao: "Na temelju javnih natječaja koji su u posljednje vrijeme provođeni, cijene su tih javnih natječaja iste kao i ove cijene koje će raditi Bechtel, a u nekim situacijama su čak bile i veće".

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i saborskog Odbora za promet, pomorstvo i veze Radimir Čačić je u izjavi za HTV najavio da će s obzirom na izravni dogovor gdje se, kako je rekao, sve dogovora "u četiri oka i ispod stola", pokrenuti istragu kroz saborsko povjerenstvo o tom slučaju.

U izjavi za sutrašnji "Jutarnji list" glasnogovornik Vlade Ratko Maček rekao je da javni natječaj nije raspisan jer je, prema ugovoru, koji je bivša Vlada lani potpisala s Bechtelom predviđena mogućnost da se toj tvrtki prepusti gradnja bilo koje dionice autoceste, ako ta tvrtka ne bude angažirana na gradnji autoceste Zagreb-Sisak. Budući da se tek radi studija isplativosti za autocestu prema Sisku i da još nisu određeni rokovi gradnje, Vlada je na temelju tog ugovora odlučila prepustiti Bechtelu gradnju prve dionice autoceste prema Dubrovniku. Za to treba potpisati samo aneks ugovora, što će biti učinjeno, dodao je Maček.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙