FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEMOKRATI FORMALNO NOMINIRALI KERRYJA ZA PREDSJEDNIČKOG KANDIDATA

WASHINGTON/BOSTON, 29. srpnja 2004. (Hina) - Američka demokratskastranka nominirala je u srijedu senatora Johna Kerryja za svogakandidata za američkog predsjednika na izborima u studenome na kojimaće se suprotstaviti republikanskome kandidatu predsjedniku Georgeu W.Bushu.
WASHINGTON/BOSTON, 29. srpnja 2004. (Hina) - Američka demokratska stranka nominirala je u srijedu senatora Johna Kerryja za svoga kandidata za američkog predsjednika na izborima u studenome na kojima će se suprotstaviti republikanskome kandidatu predsjedniku Georgeu W. Bushu.

Kerry, koji će službeno nominaciju u prihvatiti u četvrtak, zadnjega dana kongresa demokratske stranke koji se održava u Bostonu, nominiran je nakon što su glasovali delegati iz Ohija, čime je dobio preko 2162 glasa potrebna da bi postao kandidat.

Senator John Edwards, demokratski potpredsjednički kandidat, prethodno je u vatrenu televizijskome govoru hvalio Kerryja kao "odlučna i snažna" čelnika i čovjeka koji može obnoviti nadu Amerikancima.

Obnavljajući svoju temu iz kampanje za predsjedničkog kandidata, koju je izgubio u korist Kerryja, Edwards je govorio o dvije Amerike, jednu za bogate i drugu za one koji žive od plaće do plaće i naglasio kako to ne mora biti tako "jer možemo izgraditi jednu Ameriku".

Edwards, sin tvorničkog radnika koji je prvi u svojoj obitelji otišao na fakultet, pozvao je Amerikance da prihvate "politiku nade, politiku onoga što je moguće", jer, kako je rekao, "ovo je Amerika, gdje je sve moguće".

Kao i mnogi drugi govornici na kongresu u srijedu, Edwards je naglasio važnost nacionalne sigurnosti i, podsjećajući na Kerryjeve ratne dane u Vijetnamu, rekao da je on pravi vrhovni zapovjednik u ovo opasno doba.

Nastojeći istaknuti razliku spram predsjednika Busha, Edwards je rekao kako će se Kerry, gradeći snažne saveze u svijetu, pobrinuti za oružje masovnog uništavanja i upotrijebiti američku vojnu silu kako bi pružio sigurnost američkom narodu.

Za al-Qaidu i druge teroriste kazao je da ima samo jednu poruku: "Možete bježati, ne možete se sakriti. Uništit ćemo vas."

Kongres demokrata u srijedu se u Bostonu usredotočio na predstavljanje Kerryja kao čovjeka koji podržava američku vojsku i koji uživa potporu američke vojske.

Dvanaestorica umirovljenih generala i admirala podržala su Kerryja pojavivši se na kongresu.

Bivši načelnik glavnoga stožera američke vojske umirovljeni general John Shalikashvili kazao je kako "nitko neće biti odlučniji u obrani Amerike i u progonu terorista od Johna Kerryja".

Kerry bi u četvrtak, osim što će službeno prihvatiti nominaciju, trebao detaljno predstaviti svoju viziju Amerike i svoju politiku postane li predsjednik na izborima 2. studenoga.

Istraživanje javnog mišljenja Washington Posta-ABC Newsa pokazalo je da Bush i Kerry vode tijesnu predizbornu utrku, ali da čak 54 posto Amerikanaca još nije dovoljno upoznato s Kerryevim stajalištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙