FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KERRYJEVI NAJBOGATIJI PREDSJEDNIČKI PAR, U SLUČAJU POBJEDE

WASHINGTON,28. srpnja 2004.(Hina) - Ukoliko demokratski predsjedničkikandidat John Kerry pobijedi na izborima u studenom, on i njegovasupruga Teresa bit će najbogatiji američki prvi par s ukupnimbogatstvom koje se procjenjuje na više od 1 milijarde dolare, pišeamerički časopis Fortune.
WASHINGTON,28. srpnja 2004.(Hina) - Ukoliko demokratski predsjednički kandidat John Kerry pobijedi na izborima u studenom, on i njegova supruga Teresa bit će najbogatiji američki prvi par s ukupnim bogatstvom koje se procjenjuje na više od 1 milijarde dolare, piše američki časopis Fortune.

Teresa Kerry naslijedila je od svog prvog muža tvrtku Heinz poznatu po proizvodnji ketchupa.

Neto vrijednost samo Kerryjeve imovine, prema njegovoj senatskoj prijavi za 2003., iznosi između 667.000 i 2,5 milijuna dolara. Kerry je prošle godine na polovicu zajedničke kuće u Bostonu uzeo zajam od 6,4 milijuna dolara kako bi financirao svoju kampanju.

Od posljednjih osam američkih predsjednika najbogatiji bio je Lyndon Johnson s 19 milijuna dolara samo njegove imovine, piše Fortune koji je u iskazivanju vrijednosti uzeo u obzir inflaciju. Iza Johnsona slijedi predsjednik George W. Bush s 13 milijuna dolara, zatim Ronald Reagan s 4,8 milijuna dolara. Na posljednjem mjestu je Bill Clinton s 0,93 milijuna dolara. Clinton je to međutim obilato nadoknadio nakon napuštanja Bijele kuće zarađujući i po 100.000 dolara po održanom govoru, a za svoju autobiografiju "Moj život" dobio je predujam od 10 milijuna dolara.

Od 1978. američki predsjednici obavezni su prijaviti svu svoju imovinu koja stvara dohodak, ali mogu dati širok raspon njezine vrijednosti i ne moraju uključiti bogatstvo vezano u obiteljskim zakladama ili nekretnine poput osobnih kuća i stanova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙