FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KERRY ZA SVOG POTPREDSJEDNIČKOG KANDIDATA IZABRAO JOHNA EDWARDSA

PITTSBURGH, 6. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Demokratski kandidat napredstojećim američkim predsjedničkim izborima John Kerry na mjestopotpredsjednika će, ukoliko dobije izbore, imenovati senatora SjeverneKaroline Johna Edwardsa, izvijestili su izvori bliski Demokratskojstraci.
PITTSBURGH, 6. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Demokratski kandidat na predstojećim američkim predsjedničkim izborima John Kerry na mjesto potpredsjednika će, ukoliko dobije izbore, imenovati senatora Sjeverne Karoline Johna Edwardsa, izvijestili su izvori bliski Demokratskoj straci.

Kerry bi svoju odluku službeno trebao obznaniti kasnije tijekom dana na skupu koji će se održati u Pittsburghu. Potragu za svojim zamjenikom Kerry je provodio u velikoj tajnosti te se očekuje da će svoj izbor obznaniti na web stranicama samo nekoliko minuta prije službenog izvješća o tomu.

51-godišnji Edwards bio je jedan od Kerryjevih protukandidata u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju. Promatrači su njegovu populističku kampanju, u čije je središte stavio pripadnike američke radničke klase te lobirao za njihovo zapošljavanje, ocijenili iznenađujuće uvjerljivom i snažnom.

Kerry je za njega kazao kako je "favorit američke srednje klase i onih Amerikanaca koji bi to željeli postati". Dvojica političara službeno će se krajem mjeseca predstaviti na konvenciji Demokratske stranke, koja će se održati u Bostonu, kao politički protivnici republikanskog para George W. Bush - Dick Cheney.

"Iznimno sam ponosan što je John Edwards član mog tima te jedva čekam dan kada ćemo se moći zajednički angažirati na ostvarenju naše vizije", rekao je Kerry.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙