FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EMMY: "OBITELJ SOPRANO" VODI PO BROJU NOMINACIJA ZA AMERIČKU TV NAGRADU

LOS ANGELES, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Serija o mafijašimaameričke tv postaje HBO, "Obitelj Soprano", vodi s 20 nominacija zanajvišu američku televizijsku počast, nagradu Emmy, uključujući onu zanajbolju dramsku seriju, objavljeno je u četvrtak.
LOS ANGELES, 15. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Serija o mafijašima američke tv postaje HBO, "Obitelj Soprano", vodi s 20 nominacija za najvišu američku televizijsku počast, nagradu Emmy, uključujući onu za najbolju dramsku seriju, objavljeno je u četvrtak.

"Obitelj Soprano", koju je u tri prethodna izdanja Emmy Awards pobijedilo "Zapadno krilo", ponovno će se natjecati s političkom serijom NBC-a i još dvije serije nominirane i prošle godine - Foxovom špijunskom "24" i CBS-ovom "Ekipom za očevid".

U kategoriji najbolje dramske serije pridružuju im se ove godine "Joan of Arcadia", CBS-ova serija o tinejdžerki koja razgovara s Bogom.

Nominacija "Zapadnog krila", s Martinom Sheenom u ulozi predsjednika Bartleta, rekordna je peta po redu. Jedina serija u povijesti Emmyja koja je pet puta pobijedila bila je humoristična serija "Frasier".

HBO-ova popularna serija koja se prestala snimati, "Seks i grad", humoristična je serija s najviše nominacija - jedanaest, uključujući za najbolju seriju.

Nominaciju je u toj kategoriji dobila i nova obiteljska serija "Arrested Development", niskoproračunska ali omiljena među kritičarima, uklapajući se među sve same stare poznanike: "Will i Grace", "Curb Your Enthusiasm" i prošlogodišnji pobjednik "Svi vole Raymonda" koji kreće u devetu i posljednju sezonu.

Dok je "Soprano" dobio najviše nominacija za serije općenito, program s najviše nominacija (21) HBO-ova je miniserija "Angels in America", s Alom Pacinom u glavnoj ulozi.

Nominacije za glumce donose neka iznenađenja. Među nominiranima prvi put su se našla neka poznata lica i jedan preminuli glumac.

Pokojni John Ritter dobio je posmrtno priznanje za ulogu u humorističnoj seriji "8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter". Ostale nominacije pripale su Kelseyju Grammeru za "Frasiera", Mattu LeBlancu za Joeyja u posljednjoj sezoni "Prijatelja", Larryju Davidu za tumačenje sebe samoga u "Curb Your Enthusiasm" i prošlogodišnjem pobjedniku Tonyju Shalhoubu za "Monk".

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominirani su prošlogodišnji pobjednik James Gandolfini ("Obitelj Soprano"), Martin Sheen ("Zapadno krilo"), James Spader ("Pravda za sve"), Kiefer Sutherland ("24") i Anthony LaPaglia ("Without a Trace").

Glumice u dramskoj seriji nominirane za Emmy stare su poznanice Edie Falco, Allison Janney, Jennifer Garner te dvije debitantice Mariska Hargitay i Amber Tamblyn. Za humoristične serije nominirane su Bonnie Hunt, Sarah Jessica Parker, Jane Kaczmarek, Jennifer Aniston te Patricia Heaton.

Pedeset i šesta godišnja dodjela nagrada Emmy emitirat će se uživo na ABC-u iz Shrine Auditoriuma u Los Angelesu 19. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙