FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRAGIČEVIĆ: NOVA UPRAVA INE NEĆE MIJENJATI POSLOVNI PLAN ZA OVU GODINU

ZAGREB, 28. srpnja 2004. (Hina) - Nova Uprava Ine neće mijenjatiposlovni plan kompanije za ovu godinu, no ubrzo će pristupiti izradistrategije poslovanja za razdoblje od 2005. do 2014. godine, najavioje na današnjoj konferenciji za novinare na predstavljanju novihčlanova Uprave predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević.
ZAGREB, 28. srpnja 2004. (Hina) - Nova Uprava Ine neće mijenjati poslovni plan kompanije za ovu godinu, no ubrzo će pristupiti izradi strategije poslovanja za razdoblje od 2005. do 2014. godine, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare na predstavljanju novih članova Uprave predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević.

Novoimenovani članovi Uprave Ine su Mirko Zelić, predsjednik HAZU-ova Vijeća za naftu i dugogodišnji direktor Sektora proizvodnje nafte i plina, Tomislav Thuer, dosadašnji glavni tajnik Atlantic grupe, Jozo Petrović, savjetnik u Agrokoru i Zorko Badanjak iz Rafinerije nafte Rijeka. Nove članove Inine Uprave Nadzorni odbor nacionalne naftne kompanije imenovao ovoga tjedna.

Članovi Uprave ostaju László Geszti, kao dopredsjednik Uprave, te Béla Cseh, kao direktor korporativnih servisa.

Novi članovi izabrani su umjesto dosadašnjih članova Željka Belošića, Milana Ujevića, Sanjina Kirigina i Borisa Čavraka. Na upit hoće li oni ostati u kompaniji, Tomislav Dragičević odgovorio je da nema najave njihova odlaska te da će narednih dana s njima razgovarati o njihovim budućim dužnostima.

Na novinarsku opasku da vlasnici mijenjaju upravu kad nisu zadovoljni njezinim radom, Dragičević je ocijenio da je dosadašnja Uprava radila dobro, a da imenovanje novih ljudi može značiti definiranje nove strategije poslovanja.

Upitan kako će Ina reagirati na širenje konkurenata na tržišta koja pokriva, najavio je da će kompanije nastojati učvrstiti tržišne pozicije u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji. Za to su, po njegovoj ocjeni, potrebna ulaganja u modernizaciju rafinerija kako bi one proizvodile kvalitetniju robu.

U pogledu daljnje privatizacije Ine, Dragičević je kazao kako je to u ingerenciji vlasnika, odnosno hrvatske Vlade.

Zamoljen da pojasni situaciju oko povrata Inine imovine u Srbiji, kratko je rekao da su sporovi na tamošnjim sudovima u tijeku te ocijenio da bi poboljšanju Inine tržišne pozicije u Srbiji moglo koristiti najavljeno povlačenje ruskog Lukoila, zbog spora sa srbijanskom vladom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙