FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: oštećenje nagibnog vlaka neće poremetiti vozni red između zagreba i splita

ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestilesu danas da redovito prometovanje nagibnih vlakova na relaciji izmeđuZagreba i Splita neće biti poremećeno zbog nedostatka vlaka koji jeoštećen na karlovačkom području danas oko 13 sati.
ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su danas da redovito prometovanje nagibnih vlakova na relaciji između Zagreba i Splita neće biti poremećeno zbog nedostatka vlaka koji je oštećen na karlovačkom području danas oko 13 sati.

"Nedostatak oštećenog nagibnog vlaka neće poremetiti vozni red prugom između Zagreba i Splita jer umjesto njega sada prometuje zamjenska garnitura", izjavila je Hini glasnogovornica HŽ-a Vlatka Škorić.

Na relaciji između Zagreba iz Splita trenutno prometuju četiri garniture, uključujući i zamjensku, što je dovoljno za održavanje redovnog voznog reda, dodala je.

Nagibni vlak koji je danas iz Zagreba sa 143 putnika krenuo prema Splitu naletio je oko 12,50 sati kod mjesta Tounje na podmetnuti komad tračnice.

Škorić je rekla da je oštećena prednja motorna jedinica koja je naletjela na tračnicu, a vlak je vraćen u Tounje stražnjom motornom jedinicom koja nije oštećena. Detaljnije procjene štete bit će poznate idućih dana, dodala je.

Putnici iz oštećenog vlaka krenuli su u 15,15 sati prema Splitu rezervnim nagibnim vlakom koji je došao iz Zagreba.

Očekuje se da će vlak u Split doći s dvoipolsatnim zakašnjenjem, odnosno oko 20 sati, a za putnike prema srednjodalmatinskim otocima bit će osiguran trajektni prijevoz.

Za postavljanje prepreke na koju je danas kod Tounja naletio nagibni vlak osumnjičena su dvojica Zagrepčana, od kojih je jedan 17-godišnji štićenik zagrebačkog Doma za odgoj Dubrava, izvijestila je karlovačka policija.

Od ukupno šest garnitura koje su od lipnja došle u Hrvatsku oštećene su dvije: jedna danas, a jedna nedavno na probnoj vožnji kod Hrvatskog Leskovca.

Očekuje se da će za desetak dana u Hrvatsku stići i preostale dvije naručene garniture nagibnih vlakova, koji će tada prometovati i do Zadra i Šibenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙