FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNIŠTENO SVIH 1.790 HEKTARA GMO KUKURUZA

ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Uništeno je svih 1.790 hektarausjeva zasijanih hibridnom kukuruza koji sadrži GMO, izviješćeno jedanas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.
ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Uništeno je svih 1.790 hektara usjeva zasijanih hibridnom kukuruza koji sadrži GMO, izviješćeno je danas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Uništavanje je obavljeno prema Naredbi o mjerama sigurnosti i zaštite od nekontroliranog uvođenja u okoliš hibridnog kukuruza „PR34G13“ koji sadrži genetski modificirani organizam. Tu je naredbu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donio 14. srpnja. Njome je naređeno uništavanje svih usjeva zasijanih tim sjemenom hibridnog kukuruza kao mjera sigurnosti i mjera zaštite od nekontroliranog uvođenja u okoliš GMO-a.

Fizičke i pravne osobe, vlasnici usjeva hibridnog kukuruza „PR34G13“ koji sadrži GMO bile su dužne odmah po objavi te Naredbe prijaviti zasijane površine, a uništavanje su bili dužni obaviti najkasnije do 24. srpnja.

Prema prijavama fizičkih i pravnih osoba, tim je hibridom bilo je zasijano 1.790 hektara. Na temelju izvješća-zapisnika nadležne inspekcije ureda državne uprave, utvrđeno je da su fizičke i pravne osobe, sukladno Naredbi, do 24. srpnja, uništile svih 1.790 ha usjeva zasijanih tim hibridom, ističu iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙