FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TADIĆ ZA ISTODOBNO POVLAČENJE SVIH TUŽBI PRED MEĐUNARODNIM SUDOM

BEOGRAD,26. srpnja 2004.(Hina) - Predsjednik Srbije Tadić izjavio je dabi trebalo povući tužbu Srbije i Crne Gore protiv NATO-a predMeđunarodnim sudom pravde u Den Haagu, te da bi Hrvatska i Bosna iHercegovina istodobno trebale povući svoje tužbe protiv SCG.
BEOGRAD,26. srpnja 2004.(Hina) - Predsjednik Srbije Tadić izjavio je da bi trebalo povući tužbu Srbije i Crne Gore protiv NATO-a pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu, te da bi Hrvatska i Bosna i Hercegovina istodobno trebale povući svoje tužbe protiv SCG.

"Smatram da sve tužbe trebaju 'pasti' istodobno, da bismo napravili novu političku klimu, novi investicijsku klimu, novu sigurnosnu klimu u regiji, jer moramo razmišljati o stabilnosti zemlje, o novim radnim mjestima", kazao je Tadić u intervjuu Radio-televiziji Srbije u nedjelju navečer.

"Ako se ne dogodi pad svih tih tužbi istodobno, nećemo moći osigurati dovoljnu razinu investicija koje trebaju osigurati podizanje životnog standarda naših građana i bit ćemo trajno nestabilna zemlja. Ali, nisam za to da ne vodimo računa o tužbama Bosne i Hercegovine i Hrvatske protiv naše zemlje", kazao je Tadić.

Za istu ideju izjasnio se nedavno i ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković, koji je najavio i da će to pitanje uskoro potaknuti na nekoj od sjednica Savjeta ministara, vlade državne zajednice.

Generalni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer, koji je nedavno bio u posjetu Beogradu, ponovio je da je za ulazak SCG u "Partnerstvo za mir" i ostale euroatlantske integracije uvjet puna suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, ali i povlačenje tužbe Srbije i Crne Gore protiv zemalja NATO-a, koju je 1999. godine Međunarodnom sudu pravde, nakon intervencije NATO-a protiv tadašnje SR Jugoslavije, podnio režim Slobodana Miloševića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙