FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRAD: SUTRA SUĐENJE PRIPADNICIMA "ZEMUNSKOG KLANA"

BEOGRAD: SUTRA SUĐENJE PRIPADNICIMA "ZEMUNSKOG KLANA"BEOGRAD,18. srpnja 2004.(Hina) - U Specijalnom sudu za borbu protivorganiziranog kriminala u Beogradu u ponedjeljak počinje suđenje23-ojici članova kriminalnog "zemunskog klana", koje optužnica teretiza 14 ubojstava, tri otmice i terorističke napade na poduzeće "Difens"u Surčinu i sjedište Demokratske stranke Srbije u središtu Beograda.
BEOGRAD,18. srpnja 2004.(Hina) - U Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu u ponedjeljak počinje suđenje 23-ojici članova kriminalnog "zemunskog klana", koje optužnica tereti za 14 ubojstava, tri otmice i terorističke napade na poduzeće "Difens" u Surčinu i sjedište Demokratske stranke Srbije u središtu Beograda.

Riječ je o optuženima koji su, prije razdvajanja postupaka, bili obuhvaćeni istom optužnicom s optuženima za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ubijenoga u ožujku prošle godine.

I u tom slučaju - kao i u slučaju atentata na premijera Đinđića, te ubojstva bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaja atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine - prvooptuženi je Milorad Ulemek Legija, bivši zapovjednik (nakon atentata na Đinđića raspuštene) Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, tzv. Crvenih beretki.

U policijskoj akciji "Sablja", provedenoj nakon atentata na premijera, pripadnici kriminalnog "zemunskog klana" povezani su s brojnim dotad nerazjašnjenim ubojstvima u Srbiji, otmicama nekoliko srbijanskih biznismena, dizanjem u zrak poduzeća "Difens" u studenom 2002. godine, koje je bilo u vlasništvu Ljubiše Buhe Čumeta iz Surčina, koji je u postupku protiv optuženih za ubojstvo premijera svjedok-suradnik, te s bacanjem bombe u veljači 2002. godine u ulaz zgrade u kojoj je smještena Demokratska stranka Srbije današnjeg srbijanskog premijera Vojislava Koštunice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙