FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SINADIKATI I AGROKOR POTPISALI UGOVOR O PETPOSTOTNOM POVEĆANJU PLAĆA ZAPOSLENIKA

ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Predstavnici Sindikata trgovine iSindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskojindustriji te vodoprivredi (PPDIV) potpisali su danas s koncernomAgrokor dodatak tarifnog dijela Kolektivnog ugovora, kojim jedogovoreno petpostotno povećanje plaća zaposlenika u tvrtkamačlanicama koncerna.
ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Predstavnici Sindikata trgovine i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi (PPDIV) potpisali su danas s koncernom Agrokor dodatak tarifnog dijela Kolektivnog ugovora, kojim je dogovoreno petpostotno povećanje plaća zaposlenika u tvrtkama članicama koncerna.

Novo u dodatku tarifnog dijela Kolektivnog ugovora je da je dogovoren i model sudjelovanja zaposlenika u dobiti tvrtke koja ostvari dobit, odnosno uspješno posluje, i to u iznosu od 100 eura po zaposleniku.

Svi potpisnici dodatka ugovoru - predsjednica Sindikata trgovine Ana Knežević, predsjednik Sindikata PPDIV-a Josip Pavić i predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić - izrazili su zadovoljstvo potpisivanjem, ističući da će uspješno poslovanje koncerna moći osjetiti i zaposlenici, poboljšanjem njihovog materijalnog standarda.

Ana Knežević je ocijenila kako je veliki uspjeh sindikata, ali i Uprave Agrokora, to što je prije nešto više od pola godine zaposlenicima u koncernu Agrokor plaća povećana za pet posto, a od danas za još pet posto.

To je, kaže, dokaz da se socijalno partnerstvo i dalje razvija, te kako sve ide k tomu da će se poboljšati i ostala materijalna prava zaposlenika.

Suradnju s Agrokorom pohvalio je i predsjednik Sindikata PPDIV-a Pavić, izrazivši nadu da će se 'plodna' suradnja nastaviti na zajedničku dobrobit koncerna i zaposlenika.

Posebno je pohvalio odredbu po kojoj će zaposlenici moći sudjelovati u dobiti uspješnih tvrtki, ocijenivši to dobrom stimulacijom od koje će koristi imati i koncern i njegovi zaposlenici.

Predsjednik koncerna Ivica Todorić je istaknuo da su dogovoru sa sindikatima prethodili maksimalni napori Agrokora da, profitabilnim poslovanjem u regiji, može osigurati svojim zaposlenicima povećanje plaća.

"Očekujemo da nam se to vrati, da zaposlenici i dalje unapređuju funkcioniranje svojih kompanija", kazao je Todorić, izrazivši nadu da će njegov koncern i u idućoj godini ostvarivati uspješne poslovne rezutate.

Upitan hoće li se Agrokor prijaviti na natječaj za privatizaciju PIK-a Belje, Todorić je odgovorio da "vjerojatno neće jer ih neke lokalne strukture vlasti ne bi prijateljski prihvatile" te da koncert ima "ima i obvezu prema 11.000 svojih zaposlenika".

Dodao je da je Agrokor odustao i od 'ulaska' u Hercegovačku banku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙