FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: RADNICI "DINOVA-DIONE" DOBILI KOLEKTIVNI UGOVOR

ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - Predstavnici trgovačkog lanca"Dinova-Dione" i sindikata potpisali su danas, nakon petogodišnjegstečaja te tvrtke, kolektivni ugovor kojim je za 1.250 radnikaosigurano povećanje osnovice plaće s 1.250 kuna na 1.500 kuna idodatak na plaću od 300 kuna.
ZAGREB, 23. srpnja 2004. (Hina) - Predstavnici trgovačkog lanca "Dinova-Dione" i sindikata potpisali su danas, nakon petogodišnjeg stečaja te tvrtke, kolektivni ugovor kojim je za 1.250 radnika osigurano povećanje osnovice plaće s 1.250 kuna na 1.500 kuna i dodatak na plaću od 300 kuna.

Kolektivnim ugovorom prvi su puta osim plaća utvrđena i materijalnih prava - radnicima je zajamčeno ukupno 1.600 kuna i poklon bon u vrijednosti od 400 kuna koji će im biti isplaćeni uoči Božićnih i Uskrsnih blagdana te godišnjih odmora.

"To je značajan trenutak za radnike 'Dinova-Dione' jer je nakon vladavine Miroslava Kutle i dugogodišnjeg stečaja konačno sklopljen ugovor kojim se jamči viša razina prava", rekla je predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Ana Knežević.

Bivša "Diona" je nakon pet godina privatizacije i poslovanja "na Kutlin način" završila u stečaju za idućih pet godina, a početkom ove godine prešla je u vlasništvo Kraša, Gavrilovića, Vindije, Podravke i Lure.

Predsjednik Uprave "Dinova-Dione" Stjepan Ljatifi rekao je da su dolaskom novih vlasnika, nakon 15 godina neulaganja u tvrtku, pokrenuti procesi oporavka, koji su započeli preuređivanjem trgovina i financijskom konsolidacijom.

Uprava ove godine namjerava revitalizirati ukupno 22 trgovine, a veće plaće i materijalna prava zajamčena su jer je utvrđeno da tvrtka ne može biti konkurenta bez zadovoljnih radnika.

Dosad je obnovljeno ukupno sedam objekata kojima je promet porastao od 40 do 100 posto što, kaže Ljatifi, bez suvremene tehnologije i zadovoljnih radnika ne bi bilo moguće.

Novi lanac čini 130 maloprodajnih objekata od nekadašnjih 250, a od ukupno 1.250 zaposlenih viškom ih je proglašeno 300-ak, kojima je ponuđen program zbrinjavanja i zajamčena otpremnina od 1.600 kuna po godini staža.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙