FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROSJEČNA ZAGREBAČKA NETO PLAĆA U TRAVNJU PALA ZA 3 POSTO

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Prosječna neto plaća isplaćena uZagrebu za travanj iznosila je 4.851 kunu, što je za 3 posto ili za152 kune manje od prosječne neto plaće za ožujak, objavio je Odjel zastatistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada izaštitu okoliša.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Prosječna neto plaća isplaćena u Zagrebu za travanj iznosila je 4.851 kunu, što je za 3 posto ili za 152 kune manje od prosječne neto plaće za ožujak, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

U odnosu na državni prosjek od 4.129 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća u travnju bila je veća za 17,4 posto.

Promatrano po pojednim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za travanj u Zagrebu isplaćena je u financijskom posredovanju (osim osiguranja i mirovinskih fondova) i iznosila je 7.798 kuna.

Druga po visini prosječna neto plaća u Zagrebu za travanj isplaćena je u proizvodnji RTV i komunikacijske aparata i opreme i iznosila je 7.564 kune. Slijede računalne i srodne djelatnosti sa 6.866 kuna, a neznatno zaostaje prosječna plaća u zračnom prijevozu gdje je bila 6.854 kune.

Najniže prosječne plaće isplaćene su u proizvodnji odjeće, doradi i bojenju krzna, 2.331 kuna, preradi kože, izradi galanterije i odjeće, 2.747 kuna i proizvodnji tekstila, 2.798 kuna.

Prosječni trošak rada za poslodavce, odnosno prosječna bruto plaća, za travanj je u Zagrebu iznosila 7.268 kuna ili 4,3 posto manje nego za ožujak.

Prosječna zagrebačka neto plaća za travanj pokrivala je 86 posto troškova "sindikalne košarice" (minimalni mjesečni troškovi za četveročlanu obitelj koji uključuju troškove za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu ) koji su po izračunu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u travnju u Zagrebu iznosili 5.652 kune.

No, sindikat upozorava da bi troškovi života u Zagrebu najesen bi mogli znatno porasti, tako da bi minimalni troškovi četveročlane obitelji mogli dostići 6.000 kuna i to prije svega zbog povećanja cijena prehrane i stanovanja.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙