FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestiiz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

GOMIRJE - U najzapadnijemu manastiru Srpske pravoslavne crkve Gomirju, blizu Vrbovskog, danas je pred oko četiri tisuće vjernika iz svih krajeva Hrvatske i BiH Gerasim Popović ustoličen za episkopa Gornjokarlovačke eparhije. Hirotoniju, to jest čin ređenja obavio je poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Pavle s 19 episkopa iz nekoliko zemalja. Prije nego što je ustoličen, Gerasim Popović jučer je imenovan za episkopa. Najprije će stolovati u Gomirju, a poslije u Karlovcu.

ZAGREB - Olujno nevrijeme danas je oko 15 sati zahvatilo područje općine Grubišno Polje, a uz nevrijeme je došlo do pojave i jakog vjetra - pijavice, koja je u selu Gornja Rašenica na području dužine tristotinjak metara nanijela materijalnu štetu, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje. Pojava pijavice trajala je desetak minuta, te je sa više obiteljskih kuća i gospodarskih zgrada raskrivala krovove.

ZAGREB - Dvojicu njemačkih turista - oca i sina, koji su se jutros po jakoj buri u malenome gumenom čamcu na vesla otisnuli iz smjera Oštrog kod Kraljevice prema Omišlju, spasitelji su pronašli danas poslijepodne žive, ali promrzle i premorene, u moru kod Omišlja i sada se nalaze na Hitnome odjelu riječke bolnice. Prema podacima Nacionalnog središta za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, jaka bura prevrnula je maleni gumeni čamac u kojemu su bili njemački turisti. U moru kod Omišlja pronašla ih je posada broda "Bakar" koji je bio na sidru ispred omišaljske luke ali se spremao za isplovljavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙