FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SA SJEDNICE VLADE

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - SA SJEDNICE VLADE
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - SA SJEDNICE VLADE

HINA - Financijski servis

Do konca 2007. u izgradnju komunalnih i objekata društvene infrastrukture na otocima, uložit će se 386 milijuna kuna, predviđeno je projektom što je danas dobio potporu hrvatske Vlade.

Polovica iznosa osigurat će se zajmom Razvojne banke Vijeća Europe.

Radovi, koji bi u konačnici otočanima trebali omogućiti jeftiniji i kvalitetniji život, trebali bi početi već ove godine, a završiti u prosincu 2007.

Uključuju izgradnju i obnovu vodoopskrbe, sustava odvodnje, objekata socijalne skrbi, zdravstvene zaštite itd.

Državnim proračunom za ovu godinu za taj je projekt planiran iznos od 76,5 milijuna kuna, od čega 30 milijuna čine sredstva kredita, 46,5 milijuna domaća komponenta.

Vlada je poduprla Strategiju pomoći Svjetske banke, koja do 2007. pruža smjernice za aktivnosti te banke u Hrvatskoj, uključujući i njene dijelove, npr. Međunarodnu banku za obnovu i razvoj.

Taj se dokument donosi periodično, a važeća strategija donijeta je 1999.

Vlada je osnovala Nacionalni fond koji će ju obavještavati o predstojećim obvezama i mogućnostima korištenja pretpristupnih fondova EU.

I zmjenama Obiteljskog zakona, koje je poslala Saboru, Vlada predlaže da se sudovima dade rok do 2005. da se ekipiraju za odlučivanje o predmetima iz obiteljskog prava, što sada rade centri za socijalnu skrb.

Saboru je poslana i konačna verzija izmjena i dopuna Zakona o službi u Oružanim snagama, koja pooštrava uvjete za dobijanje tzv. predsjedničke mirovine.

I z proračunske zalihe Vlada je izdvojila 100.000 kuna za održavanje Druge međunarodne regionalne konferencije o nestalim osobama na području bivše Jugoslavije, u listopadu ove godine.

Ravnateljstvo za robne zalihe dobilo je danas od Vlade zadaću da, po cijeni od kune po kilogramu, otkupi sve tržne viškove ovogodišnje pšenice.

Ta će cijena vrijediti za pšenicu standardne kakvoće, istaknuo je ministar poljoprivrede Petar Čobanković na sjednici Vlade.

Ravnateljstvo će otkupljenu pšenicu isplatiti u roku 15 dana od dana uredno dostavljene dokumentacije o otkupu.

Zaključno s 21. srpnja, pšenica je požnjevena na 90 posto zasijanih površina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙