FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

More na većini istarskih plaža čisto; voda Plave lagune pod stalnim nadzorom

PULA,22. srpnja(Hina) - Analiza uzoraka mora na istarskim plažama odSavudrije do Rapca pokazala je da je voda visoke sanitarne kakvoće na146, od 199 mjernih točaka, odnosno na 73 posto mjernih mjesta,izvjestio je danas Županijski odjel za prostorno uređenje,graditeljstvo i zaštitu okoliša.
PULA,22. srpnja(Hina) - Analiza uzoraka mora na istarskim plažama od Savudrije do Rapca pokazala je da je voda visoke sanitarne kakvoće na 146, od 199 mjernih točaka, odnosno na 73 posto mjernih mjesta, izvjestio je danas Županijski odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

More s ostale 53 plaže ocijenjeno je pogodnim za kupanje, sport i rekreaciju, to jest zadovoljava uvjete za drugu kategoriju.

Analizu uzoraka mora radi Zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

Kupanje je početkom ovog tjedna zabranjeno na plažama autokampova Plave lagune i Anite zbog onečišćenja vode do kojeg je došlo zbog kvara kanalizacijskog sustava, zbog čega je skinuta Plava zastava.

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije do sada su proveli tri uzorkovanja mora na tri lokacije oko kanalizacijskog ispusta. Testiranja će trajati sve dok se sa tri uzastopna uzorkovanja ne dokaže da je more na toj lokaciji pogodno za kupanje.

Do onečišćenja je došlo zbog oštećenja tlačnog cjevovoda kanalizacijskog sustava u Zelenoj laguni u Poreču. Crpna stanica je odmah bila isključena a otpadne vode su preusmjerene na stari ispust hotela "Delfin" koji služi kao havarijski ispust. Odmah uočena i pojava fekalnih voda u moru, što je ukazivalo da je ispust oštećen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙