FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPISAN UGOVOR O SANACIJI PRVE ZGRADE NA BUDUĆEM TRGU PRAVDE

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt potpisala je danas gotovo 19 milijuna kuna vrijedan ugovor opočetku radova na sanaciji i adaptaciji prve zgrade na prostoru uSelskoj ulici koji se planira urediti kao Trg pravde.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt potpisala je danas gotovo 19 milijuna kuna vrijedan ugovor o početku radova na sanaciji i adaptaciji prve zgrade na prostoru u Selskoj ulici koji se planira urediti kao Trg pravde.

Iz Ministarstva pravosuđa priopćeno je da bi radovi trebali završiti za nešto manje od pola godine. Izvođač radova izabran je na javnom natječaju, a sredstva su osigurana iz državnog proračuna i iz prihoda Ministarstva pravosuđa.

Obnovljena i adaptirana zgrada biti će namijenjena Kaznenom odjelu zagrebačkog Općinskog suda.

Ministrica Škare Ožbolt početkom svibnja je najavila da će se problem prostora za smještaj sudova u Zagrebu rješavati prodajom postojećih zgrada sudova. Za jesen je najavila javnu dražbu za prodaju zgrade zagrebačkog Općinskog suda, poznatije kao Palača pravde, a prema planu svi zagrebački prvostupanjski sudovi i Općinsko državno odvjetništvo preselit će se na prostor u Selskoj ulici koji bi se uredio u Trg pravde. Plan je da se do kraja iduće godine na taj prostor, koji je koristilo Ministarstvo obrane, preseli cijeli zagrebački Općinski sud, prekršajni sudovi koji su sada na četiri lokacije, Trgovački sud, istražni i provostupanjski Kazneni odjel zagrebačkog Županijskog suda, Općinsko državno odvjetništvo te Policijska akademija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙