FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJEROM OPERE "NORMA" NA PERISTILU POČINJE 50. SPLITSKO LJETO

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Jubilarno 50. Splitsko ljeto, podgeslom "Suvremenost je naša tradicija", počinje u 21 sat na Peristilupremijerom opere "Norma" Vincenza Bellinija, a svečano će ga otvoritipredsjednik Republike Stjepan Mesić.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Jubilarno 50. Splitsko ljeto, pod geslom "Suvremenost je naša tradicija", počinje u 21 sat na Peristilu premijerom opere "Norma" Vincenza Bellinija, a svečano će ga otvoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Premijerom Norme, u režiji Petra Selema, ravna maestro Miro Belamarić, a u naslovnoj ulozi nastupa Gabriella Morigi, uz tenora Kristjana Johannssona u glavnoj muškoj ulozi, koji je glavna zvijezda ovogodišnjeg splitskog ljeta.

Svečanom otvorenju, uz predsjednika Mesića, te gradske i županijske čelnike, nazočit će i ministar kulture Božo Biškupić koji će također pozdraviti goste i umjetnike, potvrdio je voditelj Službe za odnose s javnošću splitskog Hrvatskog narodnog kazališta Davor Vuković.

Nakon intoniranja hrvatske himne, u izvedbi orkestra splitskog HNK-a, i čina otvaranja, festivalsku će zastavu podići glumica Dara Vukić, jedna od najstarijih i sudionica gotovo svih splitskih ljeta, te najmlađi sudionik glumac Roko Sikavica, član ansambla premijerne drame "Pukovniku nema tko pisati" Gabriela Garcie Marqueza.

Ministar Biškupić prije početka programa u 18 sati sudjelovat će na svečanoj sjednici Festivalskog vijeća, nakon koje će zajedno s ravnateljem splitskog HNK Milanom Štrljićem, ravnateljicom drame Nenni Delmestre, umjetničkim ravnateljem Petrom Selemom i ravnateljem opere Harijem Zlodrom, održati konferenciju za novinare.

Program Splitskog ljeta počinje dvjema izložbama. Retrospektiva scenografija u povodu 40 godina umjetničkog rada autora Mije Adžića u Palači Milesi otvara se u 19.30 sati, a pola sata kasnije u Galeriji Kula bit će otvorena izložba ulja i kombinirane tehnike Vasilija Jordana.

Svečano otvaranje i premijerna izvedba Norme bit će uživo prenošeni i putem tri video zida na splitskoj Rivi, gdje nakon toga, najavio je Vuković, slijedi koncert skupine TBF.

Tijekom 30 festivalskih dana na repertoaru, prepunom zanimljivih predstava, atraktivnih gostovanja i popratnih programa bit će na 10 lokacija čak 50 raznih izvedbi, od kojih 6 premijernih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙