FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"DANAS": SUD RASPISAO TJERALICU ZA ODBJEGLIM GORANOM HADŽIĆEM

BEOGRAD,23. srpnja 2004.(Hina) - Za haaškim optuženikom GoranomHadžićem raspisana je tjeralica, po nalogu nadležnog istražnog sucaPosebnog odjela za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, pišebeogradski dnevnik "Danas" od četvrtka.
BEOGRAD,23. srpnja 2004.(Hina) - Za haaškim optuženikom Goranom Hadžićem raspisana je tjeralica, po nalogu nadležnog istražnog suca Posebnog odjela za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, piše beogradski dnevnik "Danas" od četvrtka.

Tjeralica je raspisana nakon što je policija, postupajući po naredbi za prinudno privođenje Gorana Hadžića, obavijestila sud da se Hadžić ne nalazi na prijavljenoj adresi u obiteljskoj kući u Novom Sadu. Prema saznanjima "Danasa", Hadžić se još nalazi u Srbiji i Crnoj Gori.

Sonja Prostran, glasnogovornica Posebnog odjela za ratne zločine Okružnog suda, na upit "Danasa", nije željela ni potvrditi niti demantirati informaciju o tjeralici za Hadžićem.

Glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte je u ponedjeljak u Den Haagu optužila vlasti u Srbiji da su namjerno dopustile Hadžiću pobjegne prije nego što je izdan nalog za njegovo uhićenje, precizirajući da je optužnica protiv Hadžića dostavljena Ministarstvu vanjskih poslova 13. srpnja ujutro, zajedno s informacijom da je on u svojoj kući u Novom Sadu. Međutim, kazala je ona, Hadžić je poslijepodne toga dana, noseći torbu, napustio kuću, a istražni sudac Okružnog suda u Beogradu potvrdio je nalog za uhićenje i proslijedio ga policiji idućega dana, 14. srpnja, nakon što je Hadžić već nestao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙