FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

PRAG - Jedan je češki policajac malo preozbiljno shvatio policijsku kampanju za smanjenje prometnih nesreća i pucao u pješaka koji je prelazio ulicu dok je na semaforu stajalo crveno svjetlo, objavio je češki list Pravo u svojem internetskom izdanju. Policajac iz grada Plzena na zapadu Češke najprije je u zrak ispalio pucanj upozorenja. No nakon što se pješak nije htio zaustaviti, policajac je dvaput pucao u njega, ali je promašio. U incidentu nitko nije stradao, a protiv policajca će se povesti krivična istraga.

HANOJ - Vijetnam je zabranio nastupe svim glumcima koji imaju obrijanu glavu te onima s nepočešljanom ili obojenom kosom, kako bi zaštitio "tradicionalne estetske vrijednosti", objavilo je ministarstvo kulture. U Propisu 47, objavljenom prošlog tjedna, kaže se kako je ministarstvo na pozornici zabranilo "sve frizure koje izazivaju užas, kosu obojenu živim bojama, nepočešljanu kosu, obrijane glave, odjeću koja previše otkriva i šminku koja nije u skladu s tradicionalnim estetskim vrijednostima". Ta komunistička zemlja provodi strogu cenuru nad svim javnim izvedbama, ali je novo pravilo izazvalo nezadovoljstvo u kazališnim krugovima.

TOKIO - Nakon niza neuspjelih pokušaja, japanski golemi Panda Ling Ling čini se da je dobio još jednu neočekivanu priliku da postane otac nakon otkrića da se njegova družica tjera, što je neuobičajeno za ovo doba godine. Tokijski zoološki vrt Ueno u srijedu je priopćio da je Ling Lingova sperma prošli tjedan korištena za pokušaj umjetne oplodnje Shuan. Shuan, 17-godišnje ženke na posudbi iz Meksika. Jedan neuspjeli pokušaj već je izveden u veljači, iako se isprva činilo da je Shuan Shuan skotna. Shuan Shuan je u Japan stigla u prosincu, nakon to je danas 18-gdošnji Ling Ling tri puta neuspješno pokušavao u Meksiku od 2001. do 2003. Procjene govore da je u svijetu na slobodi još samo između 800 i tisuću golemih panda, a u zatočeništvu iznimno teško dobivaju mlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙