FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednica Kosor s izaslanstvom Hrvatskoga svjetskog kongresa

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorprimila je danas izaslanstvo Hrvatskoga svjetskog kongresa, na čelu sdr. Šimunom Šitom Ćorićem, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose sjavnošću.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas izaslanstvo Hrvatskoga svjetskog kongresa, na čelu s dr. Šimunom Šitom Ćorićem, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Izaslanstvo Hrvatskog svjetskog kongresa, ističe se u priopćenju, podržalo je hrvatsku Vladu, izražavajući posebno zadovoljstvo zbog izgrađivanja sustava odnosa prema Hrvatima izvan domovine.

Potpredsjednici Kosor iznijeli su neke od projekata koje Hrvatski svjetski kongres namjerava pokrenuti. Prije svega to su uspostavljanje suradnje s Maticom hrvatskih iseljenika u pogledu redovitog informiranja o Hrvatima u dijaspori te pokretanje projekta športskih igara u kojem bi sudjelovali mladi Hrvati iz dijaspore, a koji bi trebao prvi put biti održan 2006.

Potpredsjednica Kosor također je izvješćena i s jučerašnjim posjetom članova izaslanstva Hrvatima u Bosni i Hercegovini gdje su donijeli Rezoluciju Hrvatskog svjetskog kongresa o Bosni i Hercegovini i hrvatskom narodu u njoj.

Potpredsjednica Kosor poručila je članovima izaslanstva da prenesu zahvale svim Hrvatima izvan domovine na potpori u stvaranju samostalne Hrvatske i u nastojanjima za ulazak u Europsku uniju. Također je istaknula kako će se i Republika Hrvatska držati svoje ustavne obveze o brizi za sve Hrvate izvan domovine.

Projektu športskih igara dala je podršku ističući kako je to dobra prilika za slanje poruke o odnosu Hrvatske prema Hrvatima izvan domovine i okupljanje mladih iz inozemstva i Hrvatske.

Potpredsjednica Kosor članove izaslanstva izvijestila je i o mjerama ove Vlade za poboljšanje demografske slike Hrvatske, stoji na kraju priopćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙