FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MARQUEZ I MOORE POZVANI DA NADZIRU PROVEDBU REFERENDUMA PROTIV CHAVEZA

CARACAS, 21. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Državno izborno vijeće (CNE) uVenezueli pozvalo je šaroliku skupinu uglednih osoba da nadzirureferendum koji će se održati 15. kolovoza protiv predsjednika HugaChaveza, među kojima su kolumbijski pisac Gabriel Garcia Marquez iamerički redatelj Michael Moore.
CARACAS, 21. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Državno izborno vijeće (CNE) u Venezueli pozvalo je šaroliku skupinu uglednih osoba da nadziru referendum koji će se održati 15. kolovoza protiv predsjednika Huga Chaveza, među kojima su kolumbijski pisac Gabriel Garcia Marquez i američki redatelj Michael Moore.

CNE u priopćenju ističe da je pozvao 98 osoba, među kojima predstavnike izbornih povjerenstava iz inozemstva koji će nadzirati tijek referenduma na kojemu će stanovnici Venezuele odlučiti hoće li opozvati svog predsjednika ili će ga zadržati na vlasti do isteka mandata (2000-2006.).

Bivši američki predsjednik Jimmy Carter, dobitnik Nobelove nagrade za mir za 2002. već je potvrdio svoj dolazak. On je zauzeto sudjelovao u pregovorima između vlade i oporbe kako bi se riješile političke krize koje su zadnjih godina zaredale u Venezueli. Glavni tajnik Organizacije američkih država (drugi posrednik) Cesar Gaviria također je potvrdno odgovorio.

Na popisu pozvanih su i Argentinka Hebe de Bonafini, predsjednica udruge Majki i baka Svibanjskog trga, dobitnica Nobelove nagrade za mir za 1980., Argentinac Adolfo Perez Esquivel, bivši kolumbijski predsjednik Belisario Betancourt.

CNE je u utorak izvijestio da su se na birački popis upisale točno 13.893.322 osobe, od kojih su se dva milijuna upisala zadnjih mjeseci.

Jedan od čelnika CNE-a Jorge Rodriguez dodao je da će se za glasovanje rabiti 19.662 računala s osjetljivim zaslonom, a 31.130 Venecuelaca koji žive u inozemstvu moći će glasovati u 115 veleposlanstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙