FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODGOVORNOST ZA NAPAD NA IRAČKOG MINISTRA PREUZELA AL-ZARKAWIJEVA SKUPINA

DUBAI, 17. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Priopćenjem koje se povezuje saskupinom Jordanca Abu Musaba al-Zarqaeija, koja surađuje s Al-Qaidom,objavljenim u subotu na islamističkoj web-stranici, odgovornost zaatentat u Bagdadu na iračkog ministra pravosuđa Maleka DohaneaAl-Hasana preuzima Zarkawijeva skupina Al-Tawhid wal jihad(Ujedinjenje i sveti rat).
DUBAI, 17. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Priopćenjem koje se povezuje sa skupinom Jordanca Abu Musaba al-Zarqaeija, koja surađuje s Al-Qaidom, objavljenim u subotu na islamističkoj web-stranici, odgovornost za atentat u Bagdadu na iračkog ministra pravosuđa Maleka Dohanea Al-Hasana preuzima Zarkawijeva skupina Al-Tawhid wal jihad (Ujedinjenje i sveti rat).

"Vaša braća iz skupine Al-Tawhid wal jihad pokrenula su akciju protiv izdajnika Maleka Dohanea al-Hasana, ministra pravosuđa izdajničke vlade" odane Sjedinjenim Državama, kaže se u priopćenju koji potpisuje "vojni ogranak" skupine, no čija autentičnost još nije potvrđena.

Irački je ministar u subotu ujutro uspio izbjeći napad automobilom-bombom u trenutku kada je njegovo vozilo prolazilo Bagdadom. U napadu su smrtno stradale četiri osobe, među kojima dvojica Al-Hasanovih tjelohranitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙