FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FILM "SEX PIĆE I KRVOPROLIĆE" NIJE IZBAČEN IZ PROGRAMA PULA FILM FESTIVALA

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Film "Sex, piće i krvoproliće" nijeizbačen iz programa 51. Pula film festivala i još uvijek se nalazi uprogramu, priopćilo je danas Ured za odnose s javnošću i medijepulskog festivala.
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Film "Sex, piće i krvoproliće" nije izbačen iz programa 51. Pula film festivala i još uvijek se nalazi u programu, priopćilo je danas Ured za odnose s javnošću i medije pulskog festivala.

"Unatoč izjavama producenta Borisa T. Matića, film "Sex, piće i krvoproliće" nije izbačen iz programa, niti je isključen iz službene konkurencije za jednu od festivalskih nagrada", kaže se u priopćenju.

Tvrdnje o izbacivanju tog filma s festivala danas su objavili pojedini mediji, pozivajući se na Matićeve izjave, koji je producent i jedan od redatelja filma uz Antonija Nuića i Zvonimira Jurića. Kao uzrok problema Matić navodi nepostojanje kopije filma na 35-milimetarskoj vrpci, a tvrdi da je organizatore i ranije obavijestio da takvu kopiju filma ne može dostaviti na vrijeme.

U današnjem priopćenju Pula film festivala navodi se da je producent dužan, prema odluci festivalskog vijeća, 35-milimetarsku vrpcu dostaviti najkasnije do srijede u podne, no Matić u medijima tvrdi da ni do tada ne može stići, već da bi film koji se treba prikazati u subotu mogao biti spreman za generalnu probu u noći s petka na subotu.

Takvim objašnjenjem pak nisu bili zadovoljni organizatori, koji su po riječima umjetničkog ravnatelja Tedija Laušića, zahtijevali da svi filmovi u Puli budu najkasnije do srijede, kako bi ih žiri mogao pogledati prije publike i imao vremena odlučiti o nagradama.

Iz istog razloga iz konkurencije festivala skinut je i film "Jeruzalemski sindrom" redatelja Jakova Sedlara i Dominika Sedlara. Iako je ispao iz konkurencije za nagrade film je ostao u festivalskom programu, no autori su ga potom odlučili povući kako bi imali priliku natjecati se sljedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙